Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Groen wonen | Stylen met bloemen!

Groen wonen | Stylen met bloemen! - Woonblog StijlvolStyling.com

Als vanaf jongs af aan ben ik gek op bloemen! Ook in mijn werk als interieur stylist zie je dit duidelijk terug door mijn een grote passie voor natuurlijk wonen. Het gevolg is dat al mijn ontwerpen en styling projecten vaak bol staan van de groen styling ideeën. In deze blog mijn bloem-styling moodboard en wat leuke tips.

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Stylen met bloemen = stylen met seizoenen

Het aller leukste en meest dynamische aan mijn voorkeur voor natuurlijk wonen is dat ieder seizoen compleet anders is qua vraag en aanbod. Met 4 seizoenen die zo van elkaar verschillen in beleving, kleur en klimaat komen daar ook ieder seizoen weer nieuwe bloemen (en planten) uit voort. Seizoensbloemen als Tulpen, Pioen rozen en Zonnebloemen. Maar ook wintergroen passend bij de kerstdagen, katjes-takken (wilgen takken) voor de paasdagen. Ieder seizoen maak ik weer nieuwe groen styling composities die het gevoel van buiten naar binnen halen.

Het leukste aan bloemen is dat juist door de relatief korte duur dat ze staan, je iedere keer weer net even wat nieuwe vorm- en kleurdetails kunt toevoegen aan je interieur. Ben je in een vrolijke bui dan kun je gaan voor felle kleuren terwijl als je juist rust wilt dan kun je gaan voor groen, zachte roze en wit. Bloemen maken een interieur persoonlijk en zorgen voor verbondenheid met de natuur. Hou je niet van grote bossen bloemen of heb je een klein budget? Soms kan juist 1 bloem of blad in een vaas of fles heel mooi zijn!

Heb je weinig ruimte creëer dan stillevens met kleinere vaasjes. Met bloemen zorg je hoe dan ook voor levende kunst in huis. Je zult nog versteld staan van de mogelijkheden en de invloed die bloemen (en planten) hebben op de uitstraling van jouw gehele interieur.

Susanne’s bloem styling moodboard

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com