Menu
Balkon inspiratie / Groen wonen / Plant & bloem styling

Groen wonen | Stylen met groen en glas

Groen wonen | Stylen met groen en glas - Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Stylen met groen en glas.
Groen wonen is één van de woontrends van 2015 en 2016, en wordt ook wel de botanische trend genoemd. De natuur van buiten naar binnen halen speelt een grote hoofdrol. Het is ook ideaal voor diegene die geen tuin of balkon heeft. Planten kunnen altijd! Overal zag je de cactussen weer terug komen gemixt met allerlei vetplanten. Hoe meer hoe beter!! Deze week licht ik de woontrend toe van groen in combinatie met glas. Glas komt veel voor in woonaccessoires, zoals de stolp. Terug van weggeweest, vroeger werd het gebruikt om gebakjes vers te houden maar nu is het een item dat gezien mag worden. De glazen stolpen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kunt ze overal neerzetten in de woonkamer, op de eettafel of in de keuken. Ook zijn ze geschikt om er een leuke plant in te zetten. Zet er meerdere bij elkaar voor een speels effect.

Groen wonen | Stylen met groen en glas - Woonblog StijlvolStyling.com

Lijst het groen in! Een mooi blad of gedroogde bloem komen super mooi uit achter glas. Plak bladeren met een stukje masking tape op wit papier en lijst dit in. Het is mooi om zo een paar verschillende lijsten te maken en deze bij elkaar te hangen. Of koop een lijst met dubbelzijdig glas en stop daar een blad tussen, met de ze laatste optie creëer je diepte. Wat ook erg leuk is om te doen is bladeren eerst te laten drogen. Misschien heb jij dat vroeger ook wel gemaakt op school, een herbarium. Ga opzoek naar de mooiste bladeren en bloemen, die je vervolgens in een oud boek legt. Deze laat je dan ongeveer 4 weken drogen. Als ze dan mooi geplet en uitgedroogd zijn kun je ze gebruiken voor in de fotolijsten.

Minituin in een terrarium. Dit lijkt misschien iets van vroeger, maar met een geometrisch gevormd terrarium is het weer helemaal hip. Afhankelijk van de planten die je er in stopt, kies je een open of gesloten planten terrarium. Als je een cactus of vetplant neemt kies je een gesloten variant. Wil je een plant die graag zon heeft ga dan voor een open variant. Je kunt natuurlijk ook iets anders van glas gebruiken om een planten terrarium maken, bijvoorbeeld een jampot of vissenkom. De plek van jouw plantenterrarium is afhankelijk van het soort plant wat je erin hebt gedaan. Een plek direct in het zonlicht is geen goed idee. Woestijnplanten houden van een vochtige omgeving, dus zet je terrarium niet direct bij de kachel. Wat ook een mogelijk is is om een hangend exemplaar te nemen!

Groen wonen | Stylen met groen en glas - Woonblog StijlvolStyling.com

De glazen vaas, de meeste mensen hebben hem allemaal wel. Ideaal om een bosje bloemen in te doen die je met de verjaardag krijgt maar maak er nu eens een ware eyecatcher van. Hoe je dit doet? Neem verschillende glazen vazen groot, klein, smal en breed. Hier zet je ook diverse takken en bloemen in. Zet ze allemaal samen op bijvoorbeeld een bijzettafeltje voor een gezellige “groene” hoek. Heb je nog leuke andere planten in potten? Zet ze er gewoon bij!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com