Menu
Groen wonen / Plant & bloem styling / Samenwerking / Woontips

Groen wonen | Tips voor verzorging kamerplanten

Woontrends 2018 | Interieur trend nr.1 Een frisse start met groen en planten (sneak preview) | Woonblog StijlvolStyling.com

Vraag je je ook weleens af waarom kamerplanten bij jou altijd dood gaan? Geef je ze te weinig of te veel water of gaan ze naar verloop van tijd slap hangen? De juiste verzorging van kamerplanten zorgt er voor dat je kamerplanten langer blijven leven. Weet je niet hoe? Geen nood, vanaf nu blijven je kamerplanten weer in leven met deze tips.

Een belangrijke algemene tip is dat elke kamerplant zijn eigen verzorging heeft. Zo houdt de ene kamerplant ervan om in de schijnwerpers te staan en dus voldoende licht te krijgen. Een andere plant houdt zich op de vlakte en wil op een schaduwrijk plekje in huis staan. Veel mensen denken dat alle planten hetzelfde zijn, maar komen uiteindelijk tot de conclusie dat dit niet altijd zo is. Lees hier alle tips voor kamerplanten.

Geef nooit te veel water

Het is een fabel om te denken dat iedere plant één keer per week water nodig heeft. Dit verschilt per kamerplant hoeveel water het nodig heeft. Een tip om onnodig water niet door de plant op te laten nemen is om potscherven of absorberende korrels onder in de plantenpot te leggen. Zij nemen het onnodige water op, die de plant anders teveel zou hebben. Ben je slecht in het water geven van je kamerplanten? Neem dan leerachtige planten, zoals hulst bijvoorbeeld. Deze kamerplanten hebben erg weinig water nodig en zijn dus makkelijk te onderhouden.

Groen wonen | Aglaonema, makkelijke woonplant met lef! - Woonblog StijlvolStyling.com

De juiste hoeveelheid licht en warmte

Groene kamerplanten kunnen over het algemeen goed tegen donkere plekken in huis. Dit in tegenstelling tot alle andere planten. Zij hebben voldoende licht nodig. Zorg er wel voor dat planten niet in de directe volle zon staan. Houd er ook rekening mee dat kamerplanten niet te dicht bij de verwarming staan en tegen het raam staan om zo verbranding of bevriezing van de bladeren te voorkomen. Kamerplanten hebben net als ons behoefte aan voedingsstoffen. In het geval van kamerplanten zijn dit natuurlijke mineralen en zouten, die zij halen uit de aarde waarin zij gepot zitten. Lees op het etiket van de kamerplant welk soort aarde het best geschikt is voor de plant om de plant zo de beste voeding te geven. Zo blijven ze nog beter en langer groen.

Een laatste tip voor water geven

De laatste tip gaat ook over het water geven van de kamerplanten. Het is niet zo gek dat je dat zo maar kunt vergeten. Een manier om ze op de juiste manier van water te voorzien is door gebruik te maken van druppelbevloeiing. Druppelbevloeiing zorgt ervoor dat je kamerplanten altijd worden voorzien van water. Je kunt het vast wel ergens kopen, maar een snelle en goedkope manier om zelf je eigen druppelbevloeiing te maken. Pak hiervoor een klein waterflesje en knip hier een groot stuk af tot je een soort trechter overhoudt. Boor daarna een klein gaatje in de dop en test door in de trechter een laagje water te gieten. Komt er geregeld een druppel water uit, dan is het gelukt. Duw de afgeknipte waterfles een stuk in aarde bij de kamerplant en giet hier wat water in. Op deze manier zal je plant op een regelmatige basis water krijgen en kun je het niet meer vergeten. Zo blijven je kamerplanten nog langer leven.

Inspiratie blog i.s.m. Plantje.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com