Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Lente / Plant & bloem styling / Winter / Wonen en seizoenen

Groen wonen | Voorjaarsbloemen in de winter

Groen wonen | Voorjaarsbloemen in de winter - woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Voorjaarsbloemen in de winter.
De lente begin je… in geuren en kleuren. Met bloemen als ranonkels, seringen en blauwe druifjes creëer je in een handomdraai een fijne voorjaarssfeer in huis. En wil je het nieuwe jaar eens fris beginnen? Volg dan kleur- en geurtrends. Want ook het parfum van voorjaarsbloemen maakt van de winter één groot lentefeest!

Groen wonen | Voorjaarsbloemen in de winter - woonblog StijlvolStyling.com

Voorjaar in winter
In de winter voeren vooral hyacinten, blauwe druifjes, narcissen en andere voorjaarsbloemen de boventoon bij de bloemist. Doordat ze in (glazen) kassen gekweekt worden, krijgen ze toch voldoende warmte om te groeien en te bloeien. Terwijl het buiten nog flink koud kan zijn, worden de ze geoogst en via de veilingen naar de bloemist gebracht. Vanaf begin januari zijn er volop verschillende voorjaarsbloemen verkrijgbaar en dat worden er in februari, maart en april alleen maar meer!

Groen wonen | Voorjaarsbloemen in de winter - woonblog StijlvolStyling.com

Trendkleuren
Eén van de belangrijkste trendkleuren is blauw. Een sterke, krachtige kleur in diverse tinten die harmonie en optimisme uitstraalt. Blauwe bloemen die hier perfect bij aansluiten zijn het blauwe druifje, anemoon en hyacint. Altijd mooi is een mix van verschillende witte bloemen als ranonkels, seringen en witte druifjes. In combinatie met een taupekleurige vaasje creëer je een eigentijdse uitstraling. Ben je niet zo’n trendvolger? Maak dan je eigen combinaties want het kleurenpalet van seizoensbloemen is oneindig: van geel tot groen en van rood tot paars.

Groen wonen | Voorjaarsbloemen in de winter - woonblog StijlvolStyling.com

Trendgeuren
Voorjaarsbloemen verspreiden een heerlijke geur in huis. De één doet dat sterker dan de ander. Laat je bij de bloemkeuze dan ook eens verleiden door de geur trends. Het instituut SmartNose benoemt onder meer ‘Robust Renaissance’ als een belangrijke trend. Kenmerkend zijn eenvoudige, maar krachtige bloemengeuren zoals die van sering, hyacint en lelietje-van-dalen. Een andere geurtrend is ‘Organic Fresh’ met oorspronkelijke natuurgeuren zoals die van bloesem en witte houtsoorten.

Bron en beeldmateriaal: 365dagenbloemen.nl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog