Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Samenwerking / Urban Jungle

Groen wonen | Waterworks zorgt voor jouw planten

Groen wonen | Waterworks zorgt voor jouw planten - Woonblog StijlvolStyling.com
Met al die groen wonen trends heb jij je vast ook al gewaagd aan planten in huis. Hoe makkelijk het ook lijkt, planten goed verzorgen kost tijd en vraagt altijd een stukje van jouw liefde en aandacht. En ook al zijn jou bedoelingen misschien veruit perfect. Als jouw groene vingers net iets minder zijn gaat het, wanneer je begint met het creëren van jouw ‘urban jungle’, vast nog wel eens mis met water geven.

Dit is helemaal niet gek! Want jouw nieuwe groene vriend en jij zelf moeten elkaar eerst nog een beetje leren kennen voordat jullie allebei stralen en gelukkig zijn met jullie nieuwe woonsituatie. Herken je dit bijvoorbeeld? Je geeft altijd teveel of te weinig water, je ziet niet aan jouw plant wanneer hij dorst heeft, je had die week geen tijd (excuus nr.1!) of bent het simpelweg vergeten dat de planten nog water moesten krijgen op zondagavond. Tot slot je bent veel van huis… soms zelfs een paar dagen. Ik hoor tijdens mijn interieuradviezen en projecten 1001 excuses waarom planten hebben ‘best lastig’ is, maar bijna iedereen wil ze wel in huis hebben! Planten hebben hoeft vanaf nu echt geen probleem meer te zijn met het Waterworks bewateringssysteem. Jouw kamerplanten en jij zelf worden hier vast een stukje gelukkiger van, jouw groene vriend heeft voldoende te drinken en jij geniet van een stralende plant in jouw interieur. Ook als je weer eens een excuus hebt verzonnen waarom het nu wéér niet gelukt is jouw kamerplanten te laten stralen. Het Waterworks systeem is stijlvol, hip en super handig in gebruik… en ja ook voor diegene zonder groene vingers! Meer weten hoe dit werkt? Lees dan even verder…

House of Thol for sustainability & green living 

Kleine introductie hoe, wat en waarom. Een tijdje terug ontmoeten ik tijdens een inspiratie avond op de Bloemenveiling Aalsmeer Jana. Wij raakten uitgebreid aan de praat en wisselden visitekaartjes uit. Wij zijn beide creatief ondernemers met net dat beetje extra liefde voor duurzaamheid, design en groen. Jana is ondernemer van House of Thol. Samen met haar partner Thomas vormen ze een creatief ontwerpers duo en staan ze bekend om opvallende en duurzame designs op woongebied. Zo ook het Waterworks systeem, een waterreservoir welke zorgt voor jouw kamerplant! Ook als je niet thuis bent, het te druk hebt of op een korte vakantie bent. Dit stijlvolle en hippe bewateringssysteem geeft geleidelijk water af aan de potgrond. Dit zorgt ervoor dat jouw planten nooit meer droog staan of veel te veel water krijgen. Jouw plant krijgt zo water naar behoefte en staat er hierdoor altijd stralend bij. Ideaal toch!?

Groen wonen | Waterworks zorgt voor jouw planten - Woonblog StijlvolStyling.com

Planten verzorgen met Waterworks – Hoe werkt het?

Waterworks werkt kort omschreven als volgt; de kurk zorgt door hem in het gat aan de bovenzijde te stoppen voor een luchtdichte vacuüm afsluiting (mits goed afgesloten). Vervolgens duw je de staak in de aarde. Dit doe je zo dicht mogelijk bij de plant maar… wees wel voorzichtig dat je wortels niet per ongeluk kapot drukt. Daarna vul je het reservoir via de hals aan de onderkant met water en schuif hem over de staak (hij kan hierdoor wel wat water verliezen, dit is geen punt!). De staak is gemaakt van terracotta/ keramiek en hierdoor verspreidt het water zich langzaam in de potgrond. Het Waterworks systeem werkt (afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in huis) tussen de 1,5 en 3 weken. Dit scheelt je dus een hoop opletten, en je hoeft alleen maar te kijken of de glazen bol (reservoir) al bijna leeg is zodat de kamerplant niet alsnog droog komt te staan. Volg wel altijd goed te instructies op het begeleidend schrijven anders werkt het systeem mogelijk niet goed.

Heb je na een tijdje kalkaanslag in de glazen bol? Geen probleem! Reinigen van de reservoir kan gemakkelijk en snel in de vaatwasser (wel zonder staak en kurk), hij is dan weer als nieuw.

Review

Ik heb eerder bewatering-systemen getest maar A er werkte er geen één zo goed als dit systeem en B (niet minder belangrijk) het oog wil ook wat! Dit systeem is direct een extra eye-catcher voor jouw interieur. Ik ben er in ieder geval erg blij mee en kan andere planten liefhebbers dit systeem zeker aanbevelen.

Tot slot; Ik ken het ‘probleem’ van enthousiasme, oftewel eerst doen dan lezen 😉 . Maar lieve allemaal, lees dit keer liever eerst de instructies op het begeleidend schrijven of bekijk de instructie video op de website van House of Thol. Dit voorkomt een hoop teleurstellingen en zo weet je zeker dat je niet alsnog na een paar weken terug moet naar de bloemist of het tuincentrum voor nieuwe planten  🙂

Bestellen

Het House of Thol Waterworks Bewateringssysteem is o.a. te bestellen via Fonq.nl.

Waterworks systeem met dank aan House of Thol. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com