Menu

Groen wonen | Droom van een witte kersttafel (vol kerst groen).
Normaal zou ik denken ‘save the best for last’ als het gaat om de serie kerst blogs, maar deze blog wou ik toch niet te lang mee wachten omdat dit wat mij betreft een blog is in de categorie ‘super inspirerend’ voor je kersttafel. In deze blog geef ik je decoratie tips en laat ik je zien hoe je met relatief weinig middellen een droom kersttafel kunt creëren zoals je die in de meest vooraanstaande woonbladen ziet. Een moderne kersttafel met en groen en feestelijk randje ziet er misschien zo op de beelden heel erg lastig uit om thuis jouw eigen variant op te creëren. Maar wanneer je op tijd start en enigszins ‘groene’ vingers heb kom je vast een heel eind met jouw eigen versie van een ‘droom kersttafel’ in wit met vooral een hoop kerst groen.

Groen wonen | Witte droom kersttafel vol (kerst) groen - © Woonblog StijlvolStyling.com

Tip 1: Werk met hoogteverschillen

Gebruik ook de lamp boven de tafel voor decoratie, maak bloemen en takken vast aan je lamp en bekleed deze als het ware. Ook PomPom’s of honeycombs kunnen erg feestelijk zijn, deze kun je vaak gemakkelijk ophangen middels een visdraad. Combineer deze met houten sterren of sneeuwbal kerstballen voor een extra feestelijk kersteffect. Ook op de kersttafel zelf is het heel erg belangrijk om niet alleen de kerstaccessoires en kandelaars in het midden te centreren of juist in 1 lange lijn over de tafel te verspreiden. Let vooral op hoogteverschillen. Speel met verschillende hoogtes en verschillende materialen. Ook glans en mat combineren zorgt voor meer diepte en een feestelijk effect. Durf te combineren, simpele vazen van helder glas zijn met een zilver lint eromheen en een bosje hyacinten binnen een mum van tijd een feestelijk kerstitem.

Groen wonen | Witte droom kersttafel vol (kerst) groen - © Woonblog StijlvolStyling.com

Tip 2: More = more

Weg met de term ‘less is more’ want tijdens de kerstdagen is ‘less’ in mijn ogen vooral saai en alles behalve creatief. Doe lekker onhollands en pak flink uit met kerstdecoraties op je eettafel. Denk ook vooral ‘oud of the box’ (om maar even in de termen te blijven). Een Echeveria vetplant in een simpele witte pot met daaronder een zilveren of houten ster veranderd al snel in een chique tafeldecoratie voor op ieder bord. Gebruik een houten ronde snijplank of een dienblad als onderbord.

Tip 3: Groen & bloemen zijn altijd goed!

Durf ook eens te kiezen voor planten en bloemen als kerstdecoratie. De Amarylis, Hyacint, Orchidee en Fresia staan prachtig in kleine en grote vazen. Kies voor planten met een vergrijsde kleur. Hou je meer van (kerst) takken? Combineer dan kerstboom takken met een smalle naald samen met Eucalyptus, dit geurt ook nog eens heerlijk! Wanneer je meer kleur wilt kun je er rode bessen bij combineren of rozenbottel takken. Spuit met kunst poedersneeuw eventueel wat kunst sneeuw (met beleid) op de takken voor een waar ‘winter wonderland’ effect. Weinig budget of ruimte? Dan zijn kleine Cyclamen ook heel erg leuk in mini bloempotjes. Hier heb je na de feestdagen ook nog plezier van. Ook kleine Orchideeën op een schaal staan erg feestelijk. Bedek de schaal met kunst poedersneeuw en leg er witte en zilveren kerstballen bij voor een luxe uitstraling. Een plantje op ieder bord in een leuke pot kan natuurlijk ook perfect dienen als ‘give away’ als aandenken voor jouw tafelgasten.

Groen wonen | Witte droom kersttafel vol (kerst) groen - © Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Witte droom kersttafel vol (kerst) groen - © Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Witte droom kersttafel vol (kerst) groen - © Woonblog StijlvolStyling.com

Groen wonen | Witte droom kersttafel vol (kerst) groen - © Woonblog StijlvolStyling.com

Tip 4: Kerst styling voor ieder budget

Hoe uitbundig deze kersttafel op de beelden ook is. Met een klein budget en weinig middelen kun je een mooie kersttafel dekken. Planten zijn hier ideaal bij omdat je hier na de kerst ook nog plezier van hebt. Ook zilverkleurige kandelaars zijn eigenlijk altijd goed. Je standaard witte servies kun je prima voor de kersttafel gebruiken wanneer je deze opleukt met een kleine ‘bord corsage’. Dit doe je bijvoorbeeld door paar bij elkaar gevonden takjes rozemarijn en tijm. Mooiste is om dit met sisal touw te doen voor een natuurlijk effect. Klein kaartje eraan met de naam van jouw tafelgast erop en de persoonlijke touch heb je ook meteen toegevoegd aan je kersttafel. Gebruik kunst poeder sneeuw op je tafel ter decoratie (wel oppassen met kaarsen want kunstsneeuw is erg brandbaar).

Tip 5: Begin op tijd!

Begin op tijd met het aankleden van je kersttafel. Ik ben bijna altijd bezig met styling maar wanneer ik een uur voor aanvang van het kerstdiner eens een keer aan de styling van mijn kersttafel begin levert dat gegarandeerd veel stress op. Zorg daarom dat je ruim van te voren start met de styling. Hou er ook rekening mee dat bloemen op zijn mooist zijn als ze al een beetje uitkomen, koop deze dus enkele dagen (zeg 3/4 dagen) van te voren.

Fijne kerstdagen!

Tekst & beeld: Stijlvol Styling. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com