Menu
Achter de schermen / Bloemenagenda / Groen wonen / Plant & bloem styling / Stijlvol Styling TV

Groen wonen | Zonnebloemrally zet Zonnebloem op de (route)kaart

Afgelopen dinsdag had ik een heel bijzonder pers event van Bloemenbureau Holland (Mooi wat bloemen doen) . Ik reed namelijk mee in een ware rally, en niet zomaar een rally maar een ware Zonnebloemrally. Samen met 17 bekende bloggers, Instagrammer’s en redacties van grote lifestyle bladen, reden wij met 8 vintage cabrio Deux-chevauxs heel wat kilometers af. De weg vinden ging geheel in stijl; Niet met een navigatiesysteem,  maar ouderwets met een routekaart en opdrachten kaartjes. De Zonnebloem stond tijdens de hele route centraal van het versieren van de auto tot aan de zonnige lunch.  

Zonnebloemrally dwars door de bollenstreek

Heb jij ons misschien gespot?Ik heb zoveel breed lachende gezichten gezien onderweg! Onze auto’s waren prachtige versierd met Zonnebloemen, het was ook nog eens schitterend weer en wij trokken heel wat bekijks. Wij reden om precies te zijn van de hippe place to be ‘Het rijk van de Keizer’ in Amsterdam, via Haarlem naar een mooie bloemisterij in Hillegom. Vanaf deze bloemisterij naar de sfeervolle groene feestlocatie ‘Het Bloemenbed’ in Noordwijk voor een ’tableau vivant’ (levend schilderij) en een kop thee. Om vanuit daar uiteindelijk door te rijden, dwars door de bollenstreek, naar Zonnebloemkwekerij Steenwijk in Abbenes voor een spectaculaire en heerlijke lunch midden in een Zonnebloemveld. Hoe gaaf is dat!

Zonnebloemen plukken

Tot slot kregen wij de kans om zelf letterlijk het veld in de gaan en onze eigen zonnebloemen te plukken. Die kans kon ik natuurlijk niet laten schieten en ik heb mij flink uitgeleefd.

Met een Deux-chevauxs vol Zonnebloemen reden wij in de zomerzon met onze haren in de wind dwars door velden, over grote en kleine wegen terug naar Amsterdam om daar de dag af te sluiten. Het was een onvergetelijk ervaring, wat was het leuk om in zo’n vintage auto te mogen rijden. Onderweg kwamen wij langs vele fotogenieke plekjes wat ons als creatievelingen veel zomerse inspiratie heeft gegeven.

Zonnebloem – bloem van de maand

De Zonnebloem is door Bloemenbureau Holland (Mooi wat bloemen doen) uitgeroepen tot bloem van de maand juli. Dat bekend dat de Zonnebloem momenteel volop verkrijgbaar is bij de bloemist. Zelf heb ik natuurlijk meteen thuis geëxperimenteerd met het stylen met Zonnebloemen. Ik kan je vertellen; Je haalt met Zonnebloemen meteen de zon in huis! Wil jij inspiratie opdoen voor het stylen met de kleur geel en Zonnebloemen? Lees dan ook eens deze blogs:

Video credits, met dank aan: Mooiwatbloemendoen.nl / Bloemenbureau Holland.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com