Menu
Huishouden / Lifestyle, liefde & wonen / Low Budget Styling / Samenwerking / Woontips

Interieur | Hoe bespaar je geld bij de inrichting van je eerste huis

Hoe bespaar je geld bij de inrichting van je eerste huis - woonblog StijlvolStyling.com

Het contract is getekend en je hebt de sleutels in handen. Je bent nu de trotse eigenaar van je eerste woning. De aankoop zelf was al een prijzige aangelegenheid. Misschien moet je ook nog wat investeren in een verbouwing. En dan moet je je huis nog gaan inrichten. Met deze tips zorg je voor een gezellig interieur, dat niet al te veel geld hoeft te kosten.

Als je voor de eerste keer een huis koopt, komen er een hoop kosten op je af. Behalve de aankoopprijs, moet je ook rekening houden met de notariskosten en de overdrachtsbelasting. Als je al wat meubels hebt die je mee wil nemen naar je nieuwe woning, zul je ook nog een verhuiswagen moeten huren. En dan zijn er ook nog de kosten voor een eventuele verbouwing of een opknapbeurt. Het budget dat je dan overhoudt om van je nieuwe huis een gezellig thuis te maken, kan dan wel eens tegenvallen. Toch kun je met weinig middelen een heel eind komen als je het slim aanpakt.

Veilig zoeken

Voor inspiratie kun je natuurlijk putten uit woontijdschriften, maar ook die kosten geld. Gelukkig vormt het internet een uitstekende, eindeloze én gratis bron voor woonideeën. Als je veel websites wil bekijken, doe je dit best zo veilig mogelijk, want voor je het weet, installeer je malware op je computer. Of worden je creditcardgegevens onderschept bij de online aankoop van dat ene leuke tafeltje.

Gebruik daarom altijd een VPN. Je zult ongetwijfeld veel aanbieders van gratis VPN tegenkomen. Toch zit je veiliger met een betaald VPN-abonnement. De app voor je desktop of smartphone kun je dan wel weer gratis downloaden. Zo breng je eenvoudig een VPN-verbinding tot stand. En met deze tips voor de inrichting van je huis, hou je vast die paar euro per maand over.

Hoe bespaar je geld bij de inrichting van je eerste huis - woonblog StijlvolStyling.com

Gebruik wat je al hebt

Een verhuiswagen is behoorlijk prijzig en misschien wil je wel helemaal opnieuw beginnen met de inrichting van je huis. Toch is het verstandig om in het begin je huis aan te kleden met wat je al hebt. Een paar meubels kun je ook nog met een paar vrienden verhuizen. Zo kom je niet in een leeg huis terecht en heb je tijd om nog even door te sparen voor dat mooie kingsize bed of die bank van je dromen.

Investeer in een goede vloerbedekking

Je zult er wat geld voor uit moeten trekken. Toch zul je er de komende jaren veel profijt van hebben als je een mooie vloer of tapijt laat leggen. Het geeft je huis meteen een warme, huiselijke uitstraling en een goede basis om op verder te borduren. Je kunt de vloeren natuurlijk ook het best aanpakken voordat je al je meubels neer gaat zetten. Van het vooruitzicht om straks het hele interieur opzij te moeten schuiven, wordt niemand blij.

Een nieuw begin met tweedehands

Bij kringloopwinkels vind je vaak hele leuke spullen die je voor een paar centen op de kop kunt tikken. Het loont dus echt de moeite om hier even rond te snuffelen. Een afgedankt kastje geef je weer een nieuw leven met een likje verf. En voor de versleten zittingen van de stoelen in de eetkamer regel je gewoon een vrolijk stukje stof.

Kleur

Het is verbazingwekkend wat een verschil een mooie kleur kan maken. Geef je wanden een grondige opfrisbeurt en kies een kleur uit die jou aanspreekt. Van vlekken en potloodtekeningen van de 3-jarige vorige bewoner ben je dan ook in één klap af. Heb je een kale muur? Een rol behang met een leuke print is alles wat je nodig hebt om deze muur om te toveren in een eyecatcher.

Tip: Op woonblog StijlvolStyling.com vind je bijzonder veel wooninspiratie ook op gebied van kleur en behang. 

Pak je keuken praktisch aan

Voor een gloednieuwe keuken ben je al snel vele duizenden euro’s kwijt. Daarbovenop komen nog eens de arbeidskosten, die vaak net zo duur zijn als de keuken zelf. Pak het in kleine delen aan. Kranen, knoppen, handvatten en beslag kun je los kopen en makkelijk zelf installeren. Een schroevendraaier is alles wat je nodig hebt om scheve kastdeurtjes te herstellen. Bij veel keukens worden mdf-platen op het frame gemonteerd. Je kunt deze mdf-platen eraf halen en vervangen door nieuwe mdf-platen. Schilder ze of laat ze overspuiten in elke kleur die je maar wil en ziezo, je ‘nieuwe’ keuken is een feit.

Inspiratie blog samenwerking met PR consultancy
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com