Menu
Samenwerking / Slaapkamer / Woontips / Woontrends / Woontrends 2021 / Woontrends 2022

Interieur | 2 slaapkamer trends voor 2022

Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design

Met het najaar in aantocht is ’t het moment om met jouw interieur aan de slag te gaan en bij uitstek met een opknapbeurt van de slaapkamer. Tot voor kort voerden drukke bloemenprints, bonte accessoires, felle kleuren en Mediterraanse sferen nog de boventoon. Maar bij de nieuwe trends voor de slaapkamer 2021 – 2022 voeren vooral rust, minimalisme, duurzaamheid, natuurlijke materialen, aarde kleuren en pastellen voeren de boventoon. De slaapkamer van nu bevat naast al deze ingrediënten vooral een heel belangrijk doel; een me-time moment voor jezelf. 

Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design

Duurzaam bedtextiel 

De belangrijkste trend op slaapkamer gebied is die van verduurzaming van onze slaapkamerkamers. Dit doe je bij uitstek met een duurzaam dekbedovertrek die gemaakt is met respect voor het milieu. Zelf slaap ik sinds een tijdje ook onder een super zacht katoen satijnen dekbedovertrek. Dit bevalt zo goed! Yumeko liet mij er destijds kennis mee maken en sindsdien geniet ik van een stuk meer slaapcomfort door de fijne zachte stof. 

Katoensatijn geeft een luxe en zachte uitstraling aan jouw slaapkamer. Naast katoensatijn kun je ook kiezen voor linnen of katoen welke een stoerdere look aan jouw slaapkamer geven. Jouw dekbedovertrek beslaat immers een groot oppervlak en heeft hierdoor grote invloed op de uitstraling en beleving van jouw slaapkamer. Heb je hier wel eens bij stil gestaan? Met nieuw bedtextiel verander je binnen no-time de uitstraling en stijl van jouw slaapkamer. 

Yumeko biedt duurzaam beddengoed van de hoogste kwaliteit. Door mooie, duurzame alternatieven te bieden voor bed en bad wil Yumeko het alledaagse leven wat aangenamer en comfortabeler maken en de wereld wat schoner en eerlijker. 

Me-time in jouw slaapkamer

Hoeveel tijd neem jij nu daadwerkelijke voor jezelf voordat je naar bed gaat? De slaapkamer is de ideale plek om alleen of samen te ontspannen voordat je aan je welverdiende nachtrust begint. Zo’n me-time plek creëer je door een kleine zithoek in je slaapkamer waar je bijvoorbeeld heerlijk kunt lezen. Zelf vind vooral mijn kaptafel met een fijne stoel en grote spiegel echt de perfecte plek om voordat ik ga slapen om tot rust te komen. Geur kaarsen, mooie planten en accessoires en fijne verzorgingsproducten helpen mij bij dit ontspanningsritueel. ‘S morgens start ik op deze zelfde plek mijn dag met een kop koffie, fijne muziek of het nieuws op tv en mijn favoriete verzorging/ make-up producten. Ideaal!

Me-time doorbrengen in jouw slaapkamer en de ruimte hier echt op inrichten is één van de trends van dit moment want de werk-privé balans is bij de meeste mensen ver te zoeken. Een goede inrichting van jouw slaapkamer en fijne sfeer zorgt voor meer ontspanning en een verbeterde nachtrust. Wat zou jij kunnen veranderen aan jou interieur om te zorgen dat je echt tot rust komt? 

Slaapkamertrends 2022 - StijlvolStyling.com - SBZ Interieur Design
Blog in samenwerking met Yumeko
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com