Menu
Huishouden / Interieur inspiratie / Samenwerking / Slaapkamer / Woontips

Interieur | 3 tips om de slaapkamer een snelle opfrisbeurt te geven! 

De slaapkamer is met stipt op nummer één de belangrijkste ruimte in huis. Zeker wanneer je bedenkt hoeveel tijd je hier daadwerkelijk in doorbrengt. Meestal zelfs één derde van de gehele dag! Dan wil je wel dat dit een sfeervolle en prettige ruimte is om in te verblijven. Bovendien is het belangrijk dat de kamer hygiënisch en fris is. Begin daarom dit voorjaar met een frisse opknapbeurt van jouw slaapkamer. Dat wordt heerlijk slapen de komende lente! 

Benieuwd hoe je dit precies aan moet pakken en waar je vooral aan moet denken? Hier zijn 3 tips om jou op weg te helpen! 

  1. Zorg dat de basis goed is 

Natuurlijk hoef je niet direct alle meubels te vervangen bij een snelle opfrisbeurt. Het zijn vaak al de kleine dingen die een enorm groot effect kunnen hebben. Zorg er in elk geval voor dat de basis klopt. Slaap je bijvoorbeeld al jaren onder dezelfde dekbedovertrekken en zijn deze inmiddels een beetje verouderd en minder mooi geworden om te zien? Dan is een dekbedovertrek kopen via Weidswonenenslapen.nl zeker een goed idee. Hierdoor geef je je slaapkamer direct een geheel andere uitstraling. 

Let natuurlijk niet alleen op de uitstraling van de slaapkamer, maar ook op de functionaliteit hiervan. Je hebt niets aan een prachtige slaapkamer wanneer het bed niet lekker ligt. Controleer daarom ook direct de kwaliteit van het matras, het kussen en het dekbed. Zodra je lekker kunt slapen, zal je merken dat de slaapkamer al direct een stuk fijner aanvoelt. 

  1. Een beetje verf doet wonderen 

Ben je de uitstraling van je slaapkamer momenteel helemaal zat? Maar heb je niet genoeg geld om de gehele slaapkamer aan te pakken? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren hoe je de slaapkamer budgetproof een make-over kunt geven. Een beetje verf doet in de meeste gevallen namelijk al wonderen. Kies er daarom voor één mooie accentmuur (bijvoorbeeld achter het bed) te maken met een sfeervolle kleur. Kies bij voorkeur voor niet al te felle kleuren, zodat het geheel rustig en sfeervol blijft. Hierdoor wordt de nachtrust niet onnodig verstoord. Bovendien kost het weinig moeite. Even de meubels aan de kant, alles even afplakken met plastic en vervolgens verven. Dezelfde avond is alles klaar.  

  1. Letterlijk een frissere slaapkamer

Hoewel we allemaal weten hoe belangrijk het is om in een schoon bedje te slapen, laat men nog al te vaak enkele steekjes vallen. Zo zien we heel vaak dat mensen hun beddengoed niet één keer per week wassen of in de zomer dit te weinig doen. De basisregel is eigenlijk dat je al het beddengoed minimaal één keer per week wast. In de zomermaanden moet je dit echter een beetje op gevoel doen. Doordat je dan meer transpireert is het soms verstandiger om twee keer per week te wassen.

Houd er ook rekening mee dat je je matras wat extra bescherming biedt. Een matrasbeschermer kopen is een prima manier om je matras in een betere conditie te houden, fris te laten ruiken en van een langere levensduur te genieten. Bovendien kun je de meeste matrasbeschermers eenvoudig op 60 graden in de wasmachine wassen. Hierdoor blijft je bedje lekker fris en kun je heerlijk slapen.

Inspirerende samenwerking met Weids wonen en slapen.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com