Menu
Blog in de spotlight  / Huishouden / Interieur inspiratie / Keuken / Populair op Stijlvol Styling / Stijlvol Styling TV / Woontips

Interieur | Jouw keuken praktisch en stijlvol inrichten

Interieur | Jouw keuken praktisch en stijlvol inrichten.
Styling en de keuken, als ik bij mensen thuis kom is dit een combinatie die voor de meeste mensen niet op gaat. Lastige is dat je ook werkruimte wilt houden en dat keuken decoratie natuurlijk niet in de weg moet staan. Toch zijn er zo veel leuke styling ideeën om je keuken van jou keuken een ruimte te maken die zowel praktisch als mooi is tot in de details. In deze blog daarom 6 styling tips voor het stylen van de keuken.

Interieur | Jouw keuken praktisch en stijlvol inrichten - Woonblog StijlvolStyling.com
Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nlInterieur | Jouw keuken praktisch en stijlvol inrichten - Woonblog StijlvolStyling.com

Stylingtip 1: Broodplanken, pizzaplanken, snijplanken & dienbladen.

Houten snij- en broodplanken, iedereen heeft ze. Niet alleen handig maar ook stijlvol. Veel bekende woonmerken hebben op moment mooie stenen snijplanken (bijv. van marmer) en houten pizza- en broodplanken in hun collectie. Planken welke ook nog eens erg leuk zijn om mee te stylen. Door het gebruik van natuurlijke materialen als steen en hout breng je meteen meer sfeer en warmte in je keuken. Gebruik verschillende formaten en vormen (bijv. rond en rechthoekig). Laat ze met elkaar overlappen terwijl je ze rechtop tegen de wand zet. Ook dienbladen, (draad)mandjes en mooie borden kunnen de perfecte combinatie vormen.

Stylingtip 2. Wandplanken

Stal je mooie servies uit op een wandplank of zet er leuke voorraad bussen op. Ook wandplankjes met fris groene plantjes als keukenkruiden in een mooie bloempot geven je keuken een hippe en verzorgde aanblik.
Wandplanken zijn niet alleen ideaal om spullen op te bergen die je snel en makkelijk bij de hand wilt hebben. Z zijn ook ideaal voor leuke decoratie objecten. Waarom dan niet meteen het beste van twee werelden combineren?

Stylingtip 3: Mooie keukenapparatuur

Nee die mooie kitchenaid hoef je echt niet in de kast te verstoppen. Mooie keukenapparatuur mag best gezien worden. Denk aan een mooie koffiemachine, mixer of blender. Kies daarom bij het aanschaffen van keukenapparatuur ook een een stukje fraai design, je zult zien dat je hier op zowel praktisch als decoratief vlak plezier aan beleeft.

Binnenkijken | Het vtwonen huis - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Stylingtip 4: Kruiden, olie en specerijen

Geur en kleur in de keuken. Mooie specerijen als peper en een mooie pepermolen of in mooie potjes. Maar ook verse kruidenplantjes in een leuke pot, zijn niet alleen handig, lekker en praktisch. Maar ook heel stijlvol en decoratief.
Planten zorgen tevens voor een wat meer huiselijk gevoel in een doorgaans vrij steriele ruimte als de keuken.

Interieur | Jouw keuken praktisch en stijlvol inrichten - Woonblog StijlvolStyling.com

Stylingtip 5: Eyecatchers

Een mooie plant in een grote pot in de hoek van jouw keuken, mooie verlichting die opvallend is door een armatuur. Een metaalkleurig accent als koper, messing of goud. Een wandje van krijtverf met daarop jullie favoriete recept.
Een grote fruitschaal met daarop heerlijk fruit, opvallend op je keukenblad… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn juist kleine makkelijke (en vaak ook voordelige) aanpassingen die je keuken net even wat gezelliger maken. Daarnaast maken ze van jouw keuken een persoonlijke ruimte die past bij jouw woonstijl en jou als persoon.

Interieur | Jouw keuken praktisch en stijlvol inrichten - Woonblog StijlvolStyling.com

Stylingtip 6: Keuken gedeeltelijk aanpassen

Wil je grootser aanpakken maar niet gelijk een compleet nieuwe keuken? Vervang dan eens indien mogelijk eens de handgrepen voor nieuwe grepen. Je zal zien dat dit je keuken een hele andere aanblik geeft. Een andere optie is de keuken achterwand overschilderen of betegelen, ook dit geeft je keuken al snel een hele nieuwe look. Helemaal hip zijn momenteel hand gebakken tegeltjes of juist helemaal geen keuken achterwand van tegels maar een matte verf met een vuil-werende coating.

Wat betreft accentkleuren gebruiken in de keuken, hier krijg ik altijd veel vragen over. Mijn tip: De kleur groen geeft je keuken een bijzonder frisse uitstraling en combineert zowel mooi met witte als houten keukens. De kleuren die jouw hongergevoel stimuleren geel en rood, wat ze zeker geschikt maakt als kleuraccent in de keuken.

Veel plezier en succes met het stylen van jouw keuken.

Win-actie: Bestel het vernieuwde Mandemakers keukenboek en maak kans op een Weber BBQ!

Video credits: voorjaarsschoonmaak campagne MamaNL in samenwerking met SBZ Interieur Design (StijlvolStyling.com).

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com