Menu
Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Klein wonen / Lifestyle, liefde & wonen / Woontips

Interieur | 8 styling fouten die je huis rommelig maken

Interieur | 8 styling fouten die je huis rommelig maken - Woonblog StijlvolStyling.com

Ben je vaak uren bezig met het opruimen en re-stylen van jouw huis, maar is het resultaat minimaal en krijg je er maar geen opgeruimd gevoel van? Dan heb je misschien een styling fout gemaakt. Kan gebeuren, in deze blog benoem ik 8 veel gemaakte styling fouten in interieurs die jouw huis rommelig maken en hoe je ze kunt oplossen. 

Eenheid ’the key to success’

Lieve jij, dat je deze blog leest is de eerste stap naar verandering. Want kijk eens kritisch om je heen met een perfectionistische blik. Waar erger jij je aan als je rond kijkt in de kamer?
Is jouw interieur onsamenhangend, rommelig en/of vloeken de kleuren misschien? Is de verlichting overdadig of juist teveel afwezig? Heb je te weinig of teveel woonaccessoires?
Heb je bij de discount zaak weer eens een berg nieuwe woonaccessoires aangeschaft waar je eigenlijk eenmaal helemaal niet blij van wordt? Ziet jouw aanrecht eruit als een verzameling van rommel? Of lijkt jouw slaapkamer wel een stortvloed doe-ik- vast-nog-een-dagje-aan kleding?

Heb je één of misschien wel meerdere van deze interieur fouten gemaakt? Geloof mij dan ben je zeker niet de enige.
Daarom is dit artikel special voor jou lieve jij. Nee niet om je af te kraken. Absoluut niet zelf. Maar om je te helpen nu eindelijk eens stap-voor-stap dat gedroomde interieur beeld te bereiken wat wel bij je past. Dit met een beetje van jezelf en een beetje van mijn styling tips. Naast deze blog heb ik eerder uitgebreid geschreven over veel gemaakte interieur fouten, dit lees je terug in deze blog vol interieur tips.

Ben je er klaar voor? In deze blog 8 nieuwe tips om te zorgen voor een sterk staaltje ‘opgeruimde’ interieur styling, daar gaan we dan:

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Tip 1. Rommelige werkbladen

De keuken. Steeds belangrijker in menig huis maar helaas vaak ook een verzamelplek voor rommel. Nu wil ik als stylist echt niet opleggen van je van jouw huis een onpraktische showroom moet maken. Integendeel! Gezelligheid en leefbaarheid is alles voor het perfecte woongeluk. Maar weet wel; Jouw huis zal nooit opgeruimd en netjes aanvoelen als het overspoeld wordt met rommel. In plaats van dingen achter te laten zoals papierwerk, sleutels, post, lunchdozen, voorraadartikelen en andere snuisterijen verspreid over je keukenblad of eettafel. Kun je beter specifieke plekken creëren waar je ze uit het zicht kunt te bewaren in de buurt van de plek waar je ze voor nodig hebt.

Wil je post neer leggen als reminder maak dan 1 (prik)bord of postbakje in bijvoorbeeld de keuken aan de wand, waar je de belangrijkste poststukken ophangt. Blijf alleen niet opstapelen, zorg dat je 1 keer per week bekijkt wat er weggehaald/ weggooit kan worden.

Tip 2. Bedrading

Hoe meer moderne apparatuur hoe meer snoeren. logisch maar niet zo mooi. Zorg daarom vooral dat je jouw snoeren geordend houdt en netjes bij elkaar bindt. Een kabelgoot langs de wand voorkomt dat er je ertegenaan kijkt. Zorg daarnaast altijd voor een lade of bakje voor opladers en dergelijke en hou jezelf eraan om deze terug te leggen op deze plek in plaats van dat je ze in het stopcontact laat hangen. Dit is ook nog eens brand veiliger.

Woonblog StijlvolStyling.com

Tip 3. Slechte indeling

Bleek lastiger dan je dacht hè, een goede indeling maken? Kijk nu eens kritisch naar jouw indeling. Want dit is de start van een opgeruimd gevoel. Past de indeling van de ruimte nog wel bij jouw huidige woonwensen. Zijn je meubels te groot of juiste klein? Passen ze wel bij elkaar qua materiaal en stijl?

Ook belangrijk; is er een duidelijk looproute in huis en zijn er voldoende doorkijkjes in de kamer om jouw interieur uitnodigend en spannend te maken. Houd ook rekening met de grootte van jouw meubels en de balans tussen meubel maten. Krijgt je bank of tafel veel meer ruimte dan zou moeten? Zijn jouw koffietafel en/of kleed niet in verhouding tot de bank? Allemaal zaken die jouw interieur een onrustige aanblik geven.

Tip: Een goed interieuradvies en/of interieurontwerp kan jou op weg helpen, dit bespaart tijd en miskopen. Wil jij samen sparren en mijn hulp bij de indeling van jouw interieur? In het blog menu bovenaan de website kun je de link vinden naar mijn website sbzinterieurdesign.nl waar je meer informatie kunt vinden over de mogelijkheden. Ik help je graag verder.

PA052998

Tip 4. Styling met woonaccessoires

De juist styling van een dressoir begint ook bij een mooi dressoir. Dit geldt net zo voor wandplanken. Je kunt niet zomaar een heleboel dingen op een plank gooien en verwachten dat het er goed uitziet. Te veel items zien er rommelig uit en je verliest aan sfeer. Zorg voor niet teveel woonaccessoires en varieer niet alleen in soort (vaas, kaars, plant, lamp, fotolijst, kunst, beeld) maar ook in hoogte, structuur en breedte van de desbetreffende woonaccessoires. Hierdoor creëer je diepte en maak je jouw interieur een stuk spannender. Zoek de woonaccessoires voor 1 bepaalde plek altijd bij elkaar uit, bij iedere keer dat je iets in je winkelmandje (online of offline) legt check je opnieuw op het bij elkaar past. De uitstraling van een plant is enorm bepalend voor de uitstraling van het totaalplaatje. Ga je planten kopen? Check dan altijd of deze geschikt is voor de plek waar je deze wilt gaan neerzetten.Wil je niet een stijlvol maar voordelig dressoir om jouw styling skills op los te laten, kijk bijvoorbeeld eens bij goedkope dressoirs bij Meubelcity.nl.

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Tip 5. Het verkeerde vloerkleed

Omvang en vorm zijn de belangrijkste elementen om de ideale match te maken tussen bank/ tafel en vloerkleed. Te klein en het kan een ruimte kleiner maken dan het is, daardoor oogt de rest van de ruimte juist rommelig. In tegenstelling tot een kleed onder de eettafel (ja dit kan!), moet het meubilair in de woonkamer half op het tapijt worden geplaatst. Beter gezegd met de voorpoten op jouw vloerkleed. Doe je dit niet, dan krijg je dat meubels optisch gaan zweven en het totaalplaatje er sneller onsamenhangend uit gaat zien.

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Tip 6. Vloekend kleurenschema

Zag er mooi uit op Instagram of Pinterest alle die felle kleuren bij elkaar hè? Helaas de realiteit is vaak anders dan op een foto. Zeker als je weinig ervaring hebt met kleuren toepassen gaat het hier vaak mis. Een goed kleuren match is goud waard in een interieur. Teveel verschillende kleuren creëren een rommelig gevoel. Evenals te veel wit een heel zakelijk en kil gevoel geeft. Het toevoegen van kleur aan je huis kan een spel van vallen en opstaan ​​zijn, maar om het simpel te houden, blijf je bij één of twee kernkleuren en voeg hier neutrale kleuren aan toe. Hou als je voor veilig wil gaan jouw woonaccessoires ton-sur-ton of kijk goed af op stylisten foto’s hoe bepaalde kleuren matchen. Zorg vooral door jouw woning heen voor eenheid door consistentie in kleuren, zo hou je de uitstraling rustig.

Interieur | 8 styling fouten die je huis rommelig maken - StijlvolStyling.com

Tip 7. Geen lege stukken ruimte

Teveel spullen! Soms is less juist more. Je hoeft echt niet elke vierkante centimeter van je huis in te richten. Een stukje lege muur of een lege hoek is jouw beste vriend voor een opgeruimd gevoel in huis.

Binnenkijken | Bij blogger & interieur stylist Susanne - Woonblog Stijlvol Styling.com | Styling door sbzinterieurdesign.nl

Tip 8. Gebrek aan licht

Donkere kamers voelen vaak krap en verwarrend omdat onze ogen moeite hebben om dimensies, ware kleuren en lege stukken in de ruimte te vinden. Als je een kamer wilt opfleuren, kunt je overwegen een spiegel recht tegenover een raam te hangen om het natuurlijke zonlicht te weerkaatsen. Kies daarnaast voor lichte, neutrale meubels. Verdeel verlichting goed over de ruimte en zorg voor verschillende type verlichting. Gebruik bijvoorbeeld staande lampen met een cilindervorm kap (in ieder geval boven en onder uitstraling van licht). Zet deze in donkere hoeken van de ruimte om een veel lichter en ruimtelijker gevoel aan de ruimte te geven.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com