Menu
Interieur inspiratie / Ontdek je woonstijl / Samenwerking / Shop the look / Woonwinkelen

Interieur | Alles over zijde tapijten

Ben jij een groot liefhebber van tapijten? Dat is dan zeer terecht, want een tapijt brengt veel prachtige voordelen met zich mee. Het is namelijk een ideale manier om je interieur een nieuwe glans te geven.  Een tapijt brengt immers gelijk een hele andere sfeer aan een woning, zonder dat je daarvoor per se veel zaken moet veranderen. Uiteraard zijn er veel verschillende soorten tapijten op de markt. Maar welk tapijt past het beste bij jou? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zijde tapijten aan te kopen. Maar wat is het voordeel van een zijde tapijt? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in, zodat jij op basis daarvan een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om de aankoop. Dat is natuurlijk een zeer fijn gegeven te noemen. Lees daarom snel verder, zodat je precies weet wat je te wachten staat. 

Een zijde tapijt brengt zachtheid met zich mee

Deze website heeft een mooie verzameling van zijde tapijt . We beseffen immers al te goed dat een tapijt er niet alleen mooi uit moet zien, maar dat het tegelijkertijd ook zeer belangrijk is dat deze lekker is voor je voeten. Denk je bijvoorbeeld de volgende situatie in: je bent van plan om heerlijk een film te kijken met je familie. Een probleem is echter dat je misschien een vloer hebt met alleen maar tegels. In dat geval kun je natuurlijk tegen verschillende problemen aanlopen. De vloer is dan namelijk zeer koud en dat brengt verschillende negatieve aspecten met zich mee. Je kunt je veel minder goed op de film concentreren en ook andere frustraties kunnen dan naar voren komen.  Daarom is een zijde tapijt ook zo fijn, want deze is zacht en heerlijk warm. Je kunt dus op een hele aangename manier een film kijken of iets anders doen. Het kan bijvoorbeeld ook leuk zijn om een bordspelletje met je familie te spelen op een zijde tapijt. Al met al is een zijde tapijt dus een fantastisch gegeven. 

 Een uniek uiterlijk

Uiteraard begrijpen wij al te goed dat jij geen dertien in een dozijn tapijt wil aankopen. Als mens is het immers belangrijk om ook uniek te zijn. Stel je voor dat elk mens hetzelfde zou zijn. Dat zou natuurlijk een zeer treurige aangelegenheid zijn, want unieke mensen brengen veel diversiteit en kleur aan het leven. Iets wat natuurlijk een zeer mooi gegeven te noemen is. Uniek zijn betekent overigens niet alleen dat je qua karakter anders bent dan anderen. Het betekent niet alleen dat jij een sterke eigen mening hebt. Het betekent tegelijkertijd ook dat je qua interieur voor andere zaken kiest. Dat je niet voor het eerste het beste tapijt van een bekende winkelgigant gaat, maar echt iets unieks in huis wil halen. In dat geval zit je dus goed met een zijde tapijt, want deze staat bekend om zijn unieke uitstraling. Je brengt echt iets speciaals in huis en dat maakt het ook zo mooi. Zijde tapijten zijn worden in verschillende lande gemaakt van oosterse lande waaronder de bekendste Perzische tapijten. In deze website zijn er meer voorbeelden van. 

Duurzaam

Uiteraard wil jij dat het tapijt wat je aan gaat kopen lang meegaat. Het punt is namelijk dat zijde tapijten niet heel goedkoop zijn. Je kunt er een flink bedrag aan kwijt zijn en omwille van die reden wil jij natuurlijk ook dat het tapijt langdurig meegaat. Gelukkig is dat dan ook het geval. Je betaalt er in eerste instantie weliswaar een hoog bedrag voor, maar tegelijkertijd betekent dit ook dat je zeker weet dat je er langdurig van kunt genieten.  Uiteraard moet je het tapijt dan netjes onderhouden, maar als jij dat doet, dan kan dit tapijt echter jarenlang meegaan.  In het laatste gedeelte van dit artikel bespreken wij even wat je te doen staat om het tapijt op een goede manier te onderhouden. 

Onderhoud zijde tapijt

Als je langdurig van een zijde tapijt wil genieten, is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden. Een punt is namelijk dat een zijde tapijt niet goed tegen vocht kan. Daarom is het belangrijk om hem op een plaats neer te leggen alwaar er weinig sprake is van vocht.  Uiteraard maakt een beetje vocht niet uit, maar op de lange termijn kan dit wel voor flinke problemen zorgen, dus daarom is het belangrijk om daar rekening mee te houden. 

 

Blog in samenwerking met Tapijten Kelim
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com