Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed? Ga voor rond!

Woontrends 2016 | Babykamer en kinderkamer trends 2016 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Beeld: SBZ Interieur Design

Als je op zoek bent naar een rond vloerkleed, zit je goed. Ronde vloerkleden zijn namelijk altijd wel goed. Je hebt wellicht al zo veel rechthoeken in je huis, de muren, meubels, etc. Waarom zou je dan nog meer rechthoeken erin zetten? Een rond vloerkleed is trendy, leuk, verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt het goed combineren met o.a. meubels, bijvoorbeeld een hoekbank. Het is net even wat anders dan een ‘normale’ vloerkleed, voor de liefhebbers van originaliteit. Maar hoe combineer je het, en hoe leg je het vloerkleed het beste neer? Hieronder kun je wat inspiratie lezen.

Tips voor het combineren

Je kunt bijvoorbeeld bij Flycarpets.nl terecht voor een heel assortiment aan ronde vloerkleden. Je hebt gefilterd op een leuk kleurtje, soort, etc. Nu vraag je je wellicht af hoe je dit het beste kunt combineren. Niet zo gek, je wilt het natuurlijk wel mooi stijlen in je huis. Om te beginnen: de meubels. Zoals eerder gezegd, kun je het mooi combineren met rechthoekige meubels zoals salontafels, maar je kunt ook juist gaan voor bijvoorbeeld een ronde salontafel. Combineer het met bijvoorbeeld een leuke ronde poef met een kleur dat een mooi contrast geeft heeft met de kleur van het vloerkleed.

Twee ronde vloerkleden combineren?

Twee vloerkleden naast elkaar neerleggen kan een erg mooie sfeer geven. Zorg er dan wel voor dat de kleuren bijvoorbeeld niet vloeken van elkaar, alsook de print die het eventueel heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor één met een print, en de ander met een effen kleur om er speling in te krijgen. Als je beide vloerkleden zonder print wil, kies dan voor twee verschillende kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een wit vloerkleed met een bruine ernaast, of laat het verschillen van elkaar qua formaat. Naast dat je de vloerkleden los van elkaar kunt neerleggen, kun je ze ook over elkaar neerleggen.

Het juiste vloerkleed kiezen doe je zo - Interieur styling © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Voordelen van een rond vloerkleed

Zoals eerder genoemd doorbreek je de rechthoekige vormen in het huis. Je geeft je huis meer contrast en het maakt de ruimte sfeervol en speels. Echter kun je dit natuurlijk ook doen als je juist veel ronde meubels hebt. Je kunt het ook erg mooi combineren met nog een rond vloerkleed, met een andere kleur, print en ook het formaat. Daarnaast is het ook nog eens trendy en geliefd dit jaar! Gaat het om een kleine ruimte? Daarvoor zijn ronde vloerkleden ook erg geschikt, om meer ruimte te creëren. Bij een rond vloerkleed hoef je ook niet te kijken naar de positie, gezien het geen hoeken bevat.

Hoe kun je vloerkleed het beste neerleggen?

Je kunt het vloerkleed op een random plek op de vloer neerleggen en kijken of het staat, maar wij geven je alvast wat ideeën hoe je het leuk kunt neerleggen. Om te beginnen, je wilt natuurlijk niet dat het vloerkleed telkens beweegt en verschuift als je eroverheen loopt. Zorg er dus altijd voor dat er een meubel op geplaatst is. Als je het onder je bank wilt neerleggen, laat het dan voor een deel uitsteken. Je kunt het ook in het midden neerzetten, waar je de salontafel neerzet als die wat verder van de bank af staat. Je kunt dus veel kanten op met een rond vloerkleed.

 

Gesponsorde blog in samenwerking met Flycarpets.nl 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com