Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur inspiratie | Betaalbare luxe baden voor de badkamer

Interieur | Betaalbare luxe baden en accessoires voor de badkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Betaalbare luxe baden en accessoires voor de badkamer.
De ruimte in de badkamer bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden qua inrichting.
Kijkend naar Nederlandse badkamer zijn deze vaak klein maar fijn. Hiervoor is een meerhoekig bad of hoekbad vaak ideaal omdat deze te plaatsen zijn in een badkamer met een afwijkende hoek. Heb je een hele krappe badkamer maar wil je toch een bad, dan is een douche- en bad combinatie ideaal. Baden geschikt om in te douchen heten ook wel duo baden en zijn vaak bij het douchegedeelte vlakker op de vloer, baden waarbij die niet is zijn ronder. Met gevolg dat dit minder comfortabel staat in het bad. 

Interieur | Betaalbare luxe baden en accessoires voor de badkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Welk bad formaat

Als je op zoek gaat naar een bad dan is het maximale formaat welke je kwijt kunt belangrijk om te weten. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je lichaam lengte is en hoever je verwacht ondergedompeld in water te willen zitten. Om dit van te voren te weten is de lengte en de diepte- en bodemmaat van belang. Deze twee factoren samen bepalen tot hoever je onderwater zit. Woon je thuis samen met mensen met uiteenlopende lichaamslengte. Dan kun je beter kiezen voor een diep (en dus hoger bad) om allemaal optimaal te kunnen ontspannen in het warme water.

Interieur | Betaalbare luxe baden en accessoires voor de badkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Badkamer woonstijl versus keuzes in baden

Of je nu een hele moderne strakke badkamer hebt, één met een natuurlijke uitstraling of juist een landelijke woonstijl. Voor iedere stijl is tegenwoordig een geschikt bad. Het meest gekozen bad is een bad voor langs de muur of een hoekbad. Heb je meer ruimte in de badkamer dan kiest men vaak voor een vrijstaand bad. Deze geeft jouw badkamer een unieke en luxe uitstraling. Vrijstaande baden kun je zowel op poten zetten als direct op de grond.

Shoptip: Neem maar eens een kijkje op de website van badkamer specialist Soak.nl, hier staan vele betaalbare baden op geschikt voor vele woonstijlen. Naast mooie baden hebben ze bij Soak.nl trouwens nog veel meer betaalbare luxe voor je badkamer.

Woontrends 2016 | Groen = hip op de vtwonen &design beurs - © Woonblog StijlvolStyling.com

Hoe maak je de badkamer stijl compleet?

Naast fraaie wand- en vloertegels, baden, badkamermeubels, en misschien wel een (inloop)douche met rainshower. Zijn er nog veel manieren om jouw badkamer van een luxe uitstraling te voorzien, welke het plaatje van de ideale badkamer helemaal compleet maken.

  • Design radiator

Een fraai design radiotor is niet alleen erg mooi en in vele stijlen verkrijgbaar, ze zijn ook reuze handig om jouw handdoeken aan te kunnen drogen.

  • Badkussen en plankjes/ wegzet

Voor het ultieme moment van ontspanning kies je voor een fijn badkussen om jouw nek te ondersteunen. Mooie wandplankjes, of zelfs een inbouw nis in de muur.  Zijn ideaal voor gezellige kaarsjes, een mooi beeld of neerzetten van badproducten.

  • Planten

Breng leven in de ruimte met fris groene planten. Dit geef je badkamer een natuurlijke uitstraling en staat meteen verzorgt en stijlvol.

  • Textuur

Breng meer leven in je badkamer door te werken met verschillende texturen, dit kun je doen met een geribbelde badmat, fraaie badtextiel
maar ook met mooie manden en potten voor je planten.

  • Werken met laagjes

Een van de snelste en eenvoudigste manieren om een ​​gevoel van luxe te creëren is door te werken met lagen.
Denk hierbij aan stapelen van accessoires als bekers, leg een mooie opgerolde handdoek samen met fraai zeeppompje op een badbrug of de rand van het bad,
zet handdoeken opgerold neer in een mooie mand.

Gesponsorde blog in samenwerking met SOAK.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com