Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Binnen en buiten verbinden met een schuifpui

Een huis waar veel zonlicht naar binnen komt, voelt altijd zeer aangenaam. En een wijds uitzicht op de tuin is voor veel mensen het ultieme binnen/buiten gevoel. Op een zomerse dag alles opengooien waardoor je het terras bij je woonkamer betrekt. Dat kan natuurlijk door openslaande deuren of een schuifpui. Niets belemmert je uitzicht en alles is met elkaar verbonden. Een schuifpui is niet alleen in de zomer heerlijk maar ook in de winter zorgt het ervoor dat er veel licht naar binnenkomt.

Zeker op de kortere dagen is het prettig als er toch nog voldoende zonlicht naar binnen schijnt. Een schuifpui is eigenlijk een soort kruising tussen een enorm groot raam en een schuifdeur. Doorgaans worden schuifpuien geplaatst aan de achterkant of zijkant van het huis om zo de tuin en het huis met elkaar te verbinden.

Pluspunten van een schuifpuien

Een schuifpui bouwen of laten zetten heeft een aantal positieve aspecten. Ten eerste en tevens het meest belangrijke is dat er veel meer licht naar binnenkomt. Zeker in het voorjaar of in de winter is meer licht in huis ideaal. Ten tweede stijgt je woning in waarde als je een schuifpui aanschaft. Het ziet er namelijk niet alleen mooi uit en is handig in gebruik, maar biedt ook veel woongemak en meer leefruimte. Je hoeft bij de inrichting van de woonkamer geen rekening te houden met de draaicirkel van bijvoorbeeld openslaande deuren. Daarnaast biedt het je ook meer zicht op de tuin en de verbinding tot de tuin tussen je woning wordt versterkt. Door een grote glazen schuifpui loopt je woning optisch door tot in de tuin, hiermee creëer je gevoelsmatig een veel grotere leefruimte. Ook zijn schuifpuien bijzonder veilig, de meeste schuifpuien zijn voorzien van een politiekeurmerk en gemaakt van stevig glas. Dit betekent dat het niet snel breekt en inbraakbestendig is. Verder heeft een schuifpui een luxueuze uitstraling, tegen een betaalbare prijs. En een ander aansprekend voordeel van een schuifpui is dat het ook een duurzame oplossing is; het kan je op langere termijn geld en energie besparen. 

Welke schuifpui?

Als je overgaat tot de aanschaf van een schuifpui heb je de keuze uit een hefschuifsysteem of een schuifkiepsysteem. Bij een hefschuifsysteem kan de schuifpui alleen heen en weer geschoven worden. Bij het schuifkiepsysteem kan je naast het heen en weer schuiven, de schuifpui ook op een kiepstand zetten, wat prettig is als je wat extra frisse lucht in huis wilt hebben. Het bewegende deel van het schuifkiepsysteem zal tijdens de kiepstand naar binnen klappen. Een schuifpui is altijd voorzien van ventilatieroosters. De schuifdeur kun je op iedere stand vergrendelen. Duurzaam en isolerend Als je kiezen voor een kunststof schuifpui dan kies je voor een materiaalsoort dat 100% recyclebaar is. Met het oog op de toekomst en duurzaamheid is dat uiteraard van toegevoegde waarde. Die duurzaamheid zie je bovendien terug in de isolatiewaarde. Een schuifpui wordt minimaal voorzien van dubbel glas. Je kunt zelfs nog kiezen voor driedubbel glas, ofwel HR+++.

Inspirerende samenwerking met Creon kozijnen.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com