Menu
Boeken / Interieur inspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | Boeken in je interieur

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com


Boeken laten liggen in de woonkamer is misschien voor veel mensen een no go. Het kan onrustig en onopgeruimd overkomen. Maar niet als je een mooie kast hebt waar je ze in kunt leggen. Sorteren op kleur geeft rust. Maar alles door elkaar leggen kan ook juist een bepaalde sfeer uitstralen. Boekenkasten zijn steeds vaker te zien in huizen, want geef toe zo’n kast vol met boeken ziet er indrukwekkend en en uiterst sfeervol uit. Je kunt de kast uiteraard vullen met alleen boeken maar je kunt ook woonaccessoires gebruiken voor de afwisseling.

Woonnieuws | IKEA presenteert nieuwe duurzame materialen collectie - Woonblog StijlvolStyling.com

De ideale wandkast als boekenkast

Een goede optie is om een wandkast te nemen om al  je boeken te verzamelen. Wandkasten worden vaak op maat gemaakt zodat hij perfect in jouw huis past. Je kunt de kast helemaal open laten, maar wil je wat spullen uit het zicht houden maak dan gebruik van een deurtje of een opbergmand.

Een dressoir kan ook zomaar jouw ideale boekenkast zijn. Deze kan op maat gemaakt worden, maar je kunt ook bijvoorbeeld een aantal kleine kasten naast elkaar zetten. Stapel hier de boeken in op, of zet ze allemaal naast elkaar. Het voordeel van deze kast is dat de boeken niet op ooghoogte in het zicht staan en je extra opbergruimte er boven op hebt. Combineer dit met een paar mooie planten of andere accessoires. Boekenlasten zijn er tegenwoordig voor vele woonstijlen, een boekenkast industrieel toepassen voor een stoere twist is daardoor geen enkel probleem meer evenals een Scandinavische of juiste lande twist.

Een vitrinekast is echt een pronkstuk in een interieur. Deze kast is in het bijzonder erg leuk als je een speciale verzameling van boeken hebt. Door dat deze boeken achter het glas staan blijven ze vaak stofvrij. ( ideaal toch ). Er zijn veel verschillende soorten vitrinekasten. Neem bijvoorbeeld een gehele glazen kast, een houten kast met glazen deuren of een hang kastje. Kijk waar jij al jouw boeken in kwijt kunt.

Stapelen maar!

Als je geen kast wilt maar wel de boeken in huis stapel ze dan gewoon op. Maak er 1 grote  stapel van of meerdere stapels naast elkaar. Zorg er in ieder geval voor dat ze wel stevig liggen. Wil je liever niet dat het te rommelig gaat ogen, adviseer ik je om alles op kleur te sorteren. Dit geeft een rustig beeld ondanks dat je oneindig kunt stapelen met al je boeken.

Zoek je mooie woonboeken die jou van praktische en inspiratie voorzien? Kijk dan eens in de categorie met mijn favoriete woonboeken.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com