Menu
Interieur inspiratie / Woontrends / Woontrends 2016

Woontrends | Borden aan de muur

Interieur | Borden aan de muur - Woonblog StijlvolStyling.com

Woontrends | Borden aan de muur.
Deze trend hebben we al een aantal keer kunnen bewonderen tijdens woonprogramma’s en in woonbladen als vtwonen, bordjes en schotels aan de muur. Eigenlijk herhaalt deze trend zich steeds weer, vroeger hadden de meeste mensen borden aan de muur hangen. Dit waren vaak bijzondere borden die door vakanties of reizen werden meegenomen. Maar ook werden er vroeger bordjes gemaakt als er een geboorte, huwelijk of een andere speciale gelegenheid had plaats gevonden.

Anno 2016 – 2017 kunnen zijn we niet perse meer van het zelf borden maken maar is het des te leuker om op zoek te gaan naar borden. Ga eens naar een leuke markt of breng een bezoek aan de kringloopwinkel. Ga van te voren na welke stijl je hebt in huis zodat je daar de borden op aan kunt passen. Deze trend is overal toe te passen of je nu een landelijke, industriële of moderne stijl hebt.

Delfts blauw

Misschien wel het bekendste servies, delfts blauw. Delfts blauw is een type faience (aardewerk) met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd. Het ontstond aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein. Het Delfts blauw werd al snel erg populair en beleefde een bloeiperiode in de periode 1650-1750, toen er in Delft een honderdtal aardewerkfabrieken actief waren. De industrie werd omstreeks 1800 weggevaagd door goedkoper aardewerk uit met name Engeland. Nu is er nog maar 1 fabriek in Delft die ‘echt’ Delfts blauw produceert. Andere soorten Delfts aardewerk zijn het meerkleurige Boerendelfts en het Delfts wit. Deze bordjes zijn kostbaar en wellicht voor een wat voordeligere prijs te vinden in een kringloopwinkel. Combineer deze bordjes met een witte muur voor een frisse look of juist blauw voor eenheid.

Beeld: perfeitaordem.com

Beeld: boberde.dk

Vrolijke bordjes

Zoals al eerder genoemd kun je met deze trend alle kant op. Een collage van borden en schotels kun je tevens overal toepassen in het interieur denk hierbij aan de keuken, woonkamer, hal, toilet of kinderkamer. Pas hier het soort bordjes en prints op aan. Om een vrolijke muur te creëren in de keuken kun je gaan voor veel kleur, borden met bloemenprints of sierlijke randen. Hang deze in een wildverband op en mix met verschillende grote borden. Op de kinderkamer kun je borden nemen met letters, dieren of andere vrolijke prints. Mix and match!

Beeld: linaostling.blogspot.nl

Beeld: mokkasin.blogspot.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com