Menu
Huishouden / Samenwerking / Tech & SMART Home / Verlichting / Woontips

Interieur | Creëer een energiezuinig interieur met led verlichting

LED verlichting - Woonblog StijlvolStyling.com

Een industriële of moderne inrichting is heel populair. Deze stijlen kenmerken zich door de kleuren die in het interieur worden toegepast, zoals effen beige-, grijze- en wittinten. Ook de meubels hebben een strakke vorm en zijn minimalistisch. 

Review | Nedis® SMART filament lampen - stijlvol en slim in één - Woonblog StijlvolStyling.com

Bij een inrichting waar zorgvuldig over nagedacht wordt, kun je ook de details niet over het hoofd zien. Zoals dat je het duurzaam wilt inrichten. En daarbij speelt verlichting, zoals het gebruik van led lampen, speelt ook een belangrijke rol.

Benadruk je woonstijl met de juiste verlichting

Het industriële of moderne accent kun je extra benadrukken door led lampen te gebruiken. Zeker als je een verbouwing of renovatie van je huis gepland hebt, is het goed om vooraf na te denken over de gewenste lichtpunten in je woonkamer. Wil je bijvoorbeeld led lampen inbouwen in het plafond voor een mooie, strakke verdeling van je lichtpunten boven een lange muur? Of kies je voor een paar sfeervolle led lampen als spots om de donkere hoeken van de kamer beter te belichten? Led lampen zijn hier heel geschikt voor, omdat ze mooi in het plafond weggewerkt kunnen worden. Daarnaast kun je led lampen bijvoorbeeld ook goed op de schilderijen op die lange muur richten.

Een energiezuinige oplossing

Behalve dat je met led lampen de juiste sfeer aan je woonkamer kunt geven, is het ook een prettig idee dat het duurzame verlichting is. Een led lamp gaat ongeveer 15000 branduren mee, dat wil zeggen dat je er 15 keer zolang van kunt genieten als een gewone gloeilamp. Daarnaast is er geen sprake van energieverlies tijdens het produceren van het licht. Alle gebruikte energie wordt rechtstreeks vertaald naar het geven van licht. Ook dit maakt de led lampen zuinig in gebruik.

Een led lamp voor iedere type woning

Ben je op zoek naar een warme sfeer in huis? Als je van modern houdt, wil het natuurlijk niet zeggen dat je huis niet gezellig kan zijn. Led lampen zijn er in verschillende soorten, waardoor je dus ook het lichtsoort kunt bepalen. Je kunt kiezen uit wit licht, dat varieert van helder wit tot daglicht, maar je kunt ook kiezen voor een warm, tot extra warm licht. Met lichte muren kun je bovendien profiteren van een dubbel voordeel. De led verlichting is zuinig in gebruik en de lichte kleur op de muur zorgt ervoor dat je minder lampen nodig hebt voor voldoende licht in huis. De fittingen van de led lampen passen in iedere lichtbron. Dus je hoeft je mooie designlampen niet te vervangen om de duurzame led lampen in te kunnen draaien.

Een verlichting voor ieder modern interieur

Dankzij de verschillende soorten led lampen en de verschillende type fittingen, is het geen enkel probleem om te kiezen voor led verlichting in je huis. Dat geldt niet alleen voor je woonkamer, maar ook voor de badkamer, de slaapkamer en de studeerkamer. Kies voor het juiste soort licht dat past bij de ruimte. Een helder wit licht voor boven de spiegel, en een warm licht voor de lamp op het nachtkastje. Kies eventueel voor een dimmer als je de led lampen in het plafond inbouwt. Hierdoor verbruik je niet alleen nog minder energie als je lamp aan is, je hebt ook nog het juiste licht op het juiste moment.

Meer verlichting tips kun je vinden in deze blogs

 

Inspirerende samenwerking met Ledlichtdiscounter.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com