Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Verlichting / Woontips

Interieur | De impact van licht op de sfeer

Verlichting in je interieur, maar ook buiten in de tuin heeft invloed op de sfeer. Dat betekent dat je dus zelf de mogelijkheid hebt om de gewenste sfeer te realiseren. 

Denk daarbij aan een gezellige en warme sfeer in huis als het buiten donker is. Of aan het fel verlichten van een ruimte om je hobby goed uit te oefenen. Wat dat betreft zijn er met LED panelen allerlei mogelijkheden om de ideale sfeer te creëren.

Koud licht

Er zijn verschillende vormen van licht te onderscheiden. Zo voorziet koud licht voor ideale omstandigheden in een werkomgeving. Zogenoemd koud licht heeft een heldere uitstraling en verlicht de ruimte perfect. Het is licht dat haast net zo helder is als dat je in daglicht staat. Dat is niet alleen perfect op kantoor, maar ook in een studiekamer of werkkamer in huis. Bij deze vorm van licht is er sprake van een optimale concentratie en van een verhoogde productiviteit. Dat is uiteraard hartstikke goed als je aan het studeren of aan het werk bent.

Warm wit licht

Als je in de woonkamer zit of op de slaapkamer bent dan wil je natuurlijk een gezellige en knusse sfeer in de ruimte creëren. In dat geval is het ideaal om de keuze te maken voor een warm wit licht. Er zijn overigens allerlei gradaties te onderscheiden met extra warm wit licht of meer helder warm licht. Daarom is het ook ideaal om verschillende vormen van warm wit licht met elkaar te combineren in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan LED filament lampen. Op die manier is het mogelijk om diverse knusse hoekjes te realiseren, waarbij het licht in uiteenlopende sferen voorziet.

Sfeervol of functioneel licht in de tuin

De impact van licht heeft niet alleen binnenshuis invloed op de sfeer. Dat geldt namelijk eveneens voor licht in de tuin. Daarbij valt er onder meer te denken aan functionele verlichting die een voorbijganger in de schijnwerper zet als er sprake is van bewegingsdetectie. Dergelijke buitenverlichting verhoogt het gevoel van veiligheid. Met functionele verlichting in de tuin is het ook handig om als je thuiskomt in het donker je fiets weg te zetten in de schuur en je huis binnen te komen. Zo is er voor de tuin in plaats van functionele verlichting ook sfeervolle tuinverlichting LED beschikbaar die een bijdrage levert aan de gezelligheid buiten als je lange avonden in de tuin doorbrengt. Licht heeft dan ook in elk opzicht impact op de sfeer.

Blog in samenwerking met ledlampshopxl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com