Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur | De inloopkast – de droom voor vele vrouwen

Interieur - De inloopkast - de droom van voor vele vrouwen - woonblog StijlvolStyling.com

Veel vrouwen dromen van een inloopkast. Een plek voor alle kleding en schoenen en ook nog eens de ruimte om alles goed te bekijken. En jezelf te bekijken bij aankleedmomenten. Een inloopkast, ook wel op zijn Engels een ‘walk in closet’ genoemd, kun je vrijwel in elke woning maken. 

Wie, wat, waar

De allerbelangrijkste beslissing in de categorie wel of geen inloopkast is de plek. Waar kun je ruimte vrijmaken voor die onmisbare kast? Heb je een kamer in je woning over, dan is de keuze zo gemaakt. Heb je zelf een grote slaapkamer, dan kun je ervoor kiezen om een tussenwand te plaatsen. Heb je alleen de bezemkast over? Dan maak je toch een inloopkast in de bezemkast? Moet je hem alleen wat functioneler indelen.

Hoognodige elementen

Een aantal elementen zijn in een inloopkast onmisbaar. Neem bijvoorbeeld planken om je kleding op te leggen of stangen waar je je kledinghangers aan kunt hangen. Grote spiegels waar je jezelf goed in kunt bekijken. Goede verlichting is ook bijzonder belangrijk. Heb je geen daglicht in de inloopkast? Denk dan aan inbouwspotjes. Als je inbouwspotjes installeert kun je dat bijvoorbeeld boven de spiegel doen. Dan kun je jezelf zeker goed bekijken.

Interieur - De inloopkast - de droom van voor vele vrouwen - woonblog StijlvolStyling.com

Ben je handig?

Wil je zelf een inloopkast maken? Als je een beetje handig bent, moet dat lukken. Je kunt dan ook heel goed zelf bepalen hoe je de inloopkast in wilt richten. Dat is een groot voordeel. Het nadeel is dat je echt overal zelf over na moet denken. Hoe dik moeten de planken zijn, hoeveel planken wil je eigenlijk en wat moet er op de vloer? Denk ook aan lades, sommige kledingstukken ruimen nu eenmaal makkelijker op in een lade. Ook een schoenenrek is handig of een speciale afdeling voor accessoires. Lukt het je niet dan kan een interieur stylist je helpen bij het maken van de juiste keuzes

Inloopkastshower

Wie dan eindelijk een inloopkast heeft, moet er eigenlijk een feestje van maken. Je wilt je nieuwe kast toch meteen aan iedereen laten zien? Een inloopkastshower is dus helemaal niet zo’n gek idee. Is het sowieso niet tof om van elk noemenswaardig moment een feestje te maken? Het is immer tijd om je vriendinnen uit te nodigen en iets te vieren!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com