Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Tech & SMART Home

Interieur | De introductie van smart home

Interieur | De introductie van smart home - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | De introductie van smart home.
Smart home, oftewel een slimme woning. Een groot deel van Nederland heeft al kennis gemaakt met de opkomende trend. Het gebruik van een slimme thermostaat of een huisbeveiliging systeem via het thuisnetwerk is een vorm van huisautomatisering. Waarom heet het dan smart home? En wat is er slim aan hoor ik je zeggen. Dat zal ik je uitleggen, de verbinding van huishoudelijke apparaten met het netwerk brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld op afstand je huis in de gaten houden. Inbrekers maken dan geen kans. De apparaten passen zich aan op het persoonlijke gebruik. Lees verder voor meer smart informatie!

Wat is smart home?

Smart home is elke voorziening dan ook binnenshuis die een oplossing biedt. Het zijn alledaagse objecten die verbonden zijn met het netwerk en het gebruik in het huishouden wat simpeler moeten maken. Enkele voorbeelden: de slimme thermostaat, alarmsystemen en camerasystemen. De producten zijn smart te noemen aangezien ze met ons netwerk verbonden zijn en je dus altijd contact kunt maken via je smartphone. Door de verbinding kan je vanaf iedere locatie jouw smart home systemen besturen.

Smart home voordelen

Een gigantisch voordeel is dat de smart home producten je veel tijd kunnen besparen. De tijd die je normaal in bepaalde huishoudelijke acties moet steken kan je nu al op afstand in gang zetten. Dat wil zeggen, als je richting huis bent kan je alvast de verwarming omhoog zetten, of hij gaat vanzelf aan als je binnen een bepaalde straal van je woning bent. Of wanneer je het idee krijgt dat je thuis moet blijven omdat je een aantal verdachte personen om jouw huis ziet lopen hoef je je niet druk te maken, de smart home voorziening legt alles vast via camerabeelden wanneer je weg bent!

Een ander belangrijk gegeven is dat je met de smart home accessoires een verbinding hebt met je telefoon, tablet of desktop waardoor je continue inzicht heb in je verbruik en dus ieder moment je gebruik kan aanpassen. Met smart home ben je op de hoogte van je energieverbruik en energiekosten! Dankzij het strakke design zien de smart home voorzieningen er goed uit. Strak, simpel en modern!

De toekomst van smart home

Home automation, dat is een ander woord voor smart home, heeft voor de liefhebber nog veel meer in petto. Er word gewerkt aan oplossingen die ons hele huishouden zullen veranderen. Denk aan wasmachine, vaatwasser en droger die je op afstand aan en uit doet met een aantal toetsen op je smartphone. Een slimme stofzuiger, een slimme oven en een slim koffiezetapparaat. Zeg nou eerlijk, smart home gaat het leven veel makkelijker maken!

Gesponsorde blog in samenwerking met Feenstra.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com