Menu

Interieur | De keukentrends 2017 - 2018 op Woonblog StijlvolvolStyling.com

Tussen het geweld van interieur trends zijn keukentrends toch altijd wel een geval apart. Want in tegenstelling tot andere ruimtes in jouw interieur, wil je hier enerzijds sfeer in brengen en zorgen dat de keuken naadloos opgaat in jouw woonstijl. Maar tegelijkertijd ook zorgen dat de keuken niet al te trendy zal worden omdat je immers jarenlang van jouw keukenstijl wilt genieten. Mijn advies is daarom; Style daarom jouw keuken met hippe accessoires door niet zo zeer bij het uitzoeken van jouw keuken puur en alleen af te gaan op de trends. Kies vooral wat bij jou past en wat je mooi vind!  Toch zul je zien dat vraag en aanbod zich altijd wel enigszins aanpast op de trends. Naast trends zijn er ook op keuken gebied altijd volop ontwikkelingen op gebied van technische snufjes. In deze blog een kort overzicht van de grootste keukentrends van dit moment.

Interieur | De keukentrends 2017 - 2018 op Woonblog StijlvolvolStyling.com

Keukentrend nr.1: De industriële keuken

Industrieel wonen is hip! Vooral de combinatie met wat landelijkere accenten en stoere verlichting is echt een must-have voor de industrieel wonen liefhebber.
Om je keuken karakter te geven kies voor je keukenapparatuur met een vintage look zoals van Kitchenaid. Ook PITT cooking waarbij je juist geen vaste kookplaat hebt maar de pitten verwerkt zijn op het keukenblad is steeds populairder aan het worden. Dit geeft je veel flexibiliteit en keuzevrijheid hoe en waar jij wilt koken.

Nog zo’n apparaat dat helemaal hip is en je veel vrijheid geeft is de kokend waterkraan met een uittrekbare slang welke wij ook wel kennen onder de naam Quooker Flex. Zo krijg het echte industrieel spoelkeuken gevoel bij jouw spoelbak. Naast en hoop gebruiksgemak heb je met deze moderne kraan ook nog eens meteen een eye-catcher voor je keuken. Pracktisch, stoer en modern zijn de kernwoorden bij deze industriële keukentrend. Voor de afwerking zie je veel hout in combinatie met beton, composiet of natuursteen.

Interieur | De keukentrends 2017 - 2018 op Woonblog StijlvolvolStyling.com

Keukentrend nr.2: De woonkeuken

De keuken gaat bij de meesten mensen thuis steeds meer op in de woonkamer, zo’n keuken waarin je eigenlijk net goed wilt relaxen als koken noem je ook wel een woonkeuken. In een woonkeuken is er veel oog voor sfeer, comfort en een fraaie afwerking. Daarnaast zie je in woonkeukens bijzonder veel speciale ontbijttafeltjes of een bar waaraan je gezellig met en goed glas wijn kunt gaan zitten om de dag door te spreken terwijl je partner staat te koken.

Interieur | De keukentrends 2017 - 2018 op Woonblog StijlvolvolStyling.com

Keukentrend nr.3: Botanische keuken

Planten zijn hip en hot! Zo ook voor de keuken. Je ziet daarom steeds meer praktische keukenoplossingen voor kruidenplantjes. Ook natuurlijke materialen zoals hout zijn weer helemaal terug van weggeweest. Bij de botanische keuken gaat het om puur, rauw en naturel. Warme kleuren uit de natuur zoals donkergroen, denim blauw en zandkleuren spelen een grote hoofdrol, aangevuld met eikenhout en natuursteen. Meer tips en inspiratie op gebied van botanisch wonen lees je hier.

Interieur | De keukentrends 2017 - 2018 op Woonblog StijlvolvolStyling.com

Keukentrend nr.4: Brede en zwevende keukenkasten

Keukenkastjes worden steeds breder, dit zorgt voor meer opbergruimte en maakt je keuken optische ruimtelijker. Nog een voordeel een keuken oogt hierdoor rustiger. Opbergen in grote brede lades heeft tegenwoordig trouwens voor veel mensen de voorkeur boven de standaard maat keukendeurtjes. Daarnaast is er nog een trends die je steeds meer ziet; de zwevende keukenkastjes waarbij je dus onder de kastjes door kunt kijken. Dit heeft vooral als voordeel dat (zeker in kleine ruimtes) jouw woonruimte een stuk ruimtelijker en groter zal ogen. Dit komt simpelweg omdat je de vloer door ziet lopen onder de keuken. Kleine ruimtes inrichten, je leest er meer over op StijlvolStyling.com.

 

Bron Beelden: Beelden aangeboden voor deze blog door Mandemakers Keukens. 
Dit is een inspirerende en gesponsorde samenwerking met Mandemakers Keukens.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com