Menu
Algemeen

Interieur | De mooiste onmisbare woonitems

Keuken inspiratie | Bo Touch Bin; een nieuwe kijk op afval © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl
Stijlvol Styling

Veel spullen die in je huis staan, kies je uit omdat je ze mooi vindt. Dat geldt voor spullen die je regelmatig gebruikt, maar ook items die je puur ter decoratie in je huis neerzet of ophangt. Er zijn echter ook van die dingen die je eigenlijk alleen maar koopt omdat je ze nodig hebt. Ze zijn niet per se mooi, maar ja, je hebt ze nu eenmaal nodig. Als het om zaken gaat die in het zicht staan, of waar je dagelijks iets mee doet, kan het wel de moeite waard zijn om ook dan op zoek te gaan naar exemplaren die je daadwerkelijk mooi vindt. Als je er dan toch zo vaak naar kijkt of mee aan de slag moet, dan kunnen ze maar beter de moeite van het bekijken waard zijn, toch?

Stijlvol Styling

Je kunt nu eenmaal niet zonder

Pedaalemmers, stofzuigers, printers, schoenenrekjes, staafmixers, tandenborstels, bureaustoelen, gieters, messenblokken. Allemaal, volkomen willekeurige, voorbeelden van dingen die je in heel veel huizen tegen zal komen. Niet omdat iedereen het van die geweldige aanvullingen op het interieur vindt, maar gewoon, omdat ze nu eenmaal nodig zijn.

Veel van dit soort spullen hebben. Niet per se een goede reputatie als het gaat om hun looks. Daar kunnen zij ook niets aan doen, de ontwerpers ervan hebben zich simpelweg geconcentreerd op hun functionaliteit, en wat minder op hun uiterlijk. Het zijn zaken die vooral praktisch moeten zijn, handig in gebruik. En we kopen ze, ook al vinden we ze niet mooi, omdat we ze nu eenmaal nodig hebben. Toch lijkt het tij voor veel van dit soort spullen te keren. Meer en meer wordt duidelijk dat veel mensen wél waarde hechten aan de looks ervan, zeker als het om spullen gaat die in het zicht staan, of dagelijks gebruikt worden.

Uitkiezen op functie én uiterlijk. Bij veel van dit soort spullen voor dagelijks gebruik hebben we een steeds grotere keuzevrijheid als we ze aan gaan schaffen. Daarbij draait het lang niet meer alleen om functionaliteit, maar ook om uiterlijk. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe prullenbak voor je keuken nodig, dan kun je tegenwoordig ook een écht mooie vinden, die perfect bij je keuken past. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar een Simplehuman pedaalemmer; nog steeds zo functioneel als het maar zijn kan, maar door zijn uiterlijk ook echt een toevoeging aan de ruimte.

Dit geldt voor veel meer van dit soort alledaagse voorwerpen: je koopt ze nog steeds vooral omdat je ze nodig hebt, maar dat ze een lust voor het oog zijn is mooi meegenomen, toch?

Blog in samenwerking met de Bijenkorf. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com