Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur | De perfecte badkamer: ideeën en inspiratie voor verschillende stijlen en smaken

De badkamer is één van de belangrijkste kamers in elk huis. Bij het ontwerpen van een badkamer is het belangrijk om zowel aan functionaliteit als stijl te denken; je wilt dat je kamer zowel praktisch als esthetisch is. In dit artikel gaan we in op enkele goede ideeën en inspiratie die jou kunnen helpen de perfecte badkamer te creëren, ongeacht jouw stijl of smaak.

Aan de slag met jouw ontwerp

Voordat je begint met het ontwerp zijn er een paar dingen die je eerst moet overwegen. Het is in ieder geval tegenwoordig heel makkelijk om te beginnen, je kunt al snel een handige tool vinden zoals: badkamer ontwerpen online. Toch is het altijd verstandig om jezelf wat dingen af te vragen voor je met ‘het mooie plaatje’ aan de gang gaat. 

  1. Levensstijl behoeften

Denk na over hoe vaak je de badkamer gebruikt bij het maken van jouw inrichtingsplan, zoals dagelijks douchen versus badderen in het weekend. Zo zorg je dat je ontwerp aan de behoeften van iedere badkamer gast voldoet zonder afbreuk te doen aan je algemene stijl. Denk na over wat je wel en niet in de nieuwe badkamer zou willen gebruiken, zoals een plek voor wc-papier en handdoeken, en vergeet ook niet de ruimte voor de wasmand. Ook kan het zijn dat je elke avond je skin routine in een fijne ruimte wil doen, dan is een overweging van twee wastafels in plaats van één wellicht een goede garantie voor het hebben van je eigen ruimte voor je heerlijke crèmes en lotions. Ook kan het een goed idee zijn om te overwegen of de wc wellicht apart van de badkamer kan. Dan hebben je gasten altijd toegang tot een wc, zonder dat jij je hele badkamer ultraschoon hoeft te maken voordat je bezoek ontvangt.

  1. Grootte van de ruimte

Meet alle beschikbare ruimte op voordat je specifieke producten kiest, zoals toiletten, badkuipen, etcetera. Zorg ervoor dat stukken elkaar aanvullen in de badkamer, in plaats van onhandige routes te creëren en elkaar in de weg te staan. Stel dat je een grote ruimte tot je beschikking hebt, dan is het een nieuwe trend om voor twee douchekoppen naast elkaar te kiezen. Dan kan je met twee personen tegelijkertijd douchen, dat scheelt tijd en is gezellig zonder dat je het koud krijgt als je een douche deelt.

  1. Kies een stijl die bij je past

Ga je voor de luxe hotelervaring of liever voor de klassieke landelijke stijl met rustieke pootjes onder je bad? Wil je graag een natuurlijke zenomgeving van je badkamer maken, of meer een feestje, met lampen die van kleur kunnen wisselen? De keuze is geheel aan jou, al raden we je wel aan om niet te veel verschillende stijlen in de badkamer te combineren. De perfecte badkamer zorgt ervoor dat je opgeladen en fris bent voor je drukke leven of je rustige nacht.

Blog in samenwerking met Brugman 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com