Menu
Interieur inspiratie / Lifestyle, liefde & wonen / Samenwerking / Woontips

Interieur | De stijlvolste horren en raamdecoratie

Ramen, het liefst heeft elke kamer in huis er een. Want via elk raam komt daglicht binnen. Het zijn kleine, of juist brede of hoge vensters die je verbinden met de buitenwereld. Heel fijn toch?! De zon schijnt, het is aangenaam weer buiten en wij zetten graag ramen en deuren open om van de natuur te genieten! 

Je hoort de vogels fluiten en de frisse zuurstof die je kamer in stroomt geeft je een gezond gevoel. Twee dingen willen wij liever niet binnen: 

  • zomerse hitte 
  • muggen of insecten 

Voor allebei zijn er gelukkig elegante oplossingen: prachtige, isolerende raamdecoratie en mug-werende horren. Ben je op zoek naar inspiratie voor stijlvolle raamdecoratie? Dan lees hier wat de mooiste opties zijn!  

Kies de meest stijlvolle raamdecoratie!

Je ramen zijn heel bepalend voor de kamer, wij mensen kijken vaak automatisch richting het daglicht, herken je dat ook? Met raamdecoratie passend bij je woonstijl maak je daarom de beleving van het licht in je woonkamer of slaapkamer compleet! 

De trend bij raamdecoratie gaat duidelijk richting natuurlijke en zachte materialen. Ook vinden wij het belangrijk, dat we de lichtinval via het raam kunnen bepalen. Geen spiegelingen op je beeldscherm of tv, geen felle zonnestralen, wel aangenaam daglicht. Er zijn verschillende sfeervolle raamdecoratie oplossingen voor perfect licht in huis.  

Welke raamdecoratie geeft de mooiste, natuurlijke lichtinval? 

Hier de drie favoriete soorten op een rij:

  • Vouwgordijnen
  • Plisségordijnen
  • Shutters

Bij vouwgordijnen kies je bijvoorbeeld voor een gordijnstof geproduceerd van duurzame materialen als katoen of linnen. Alleen al door de structuur van deze materialen ontstaat een natuurlijke sfeer.  Kies een warme tint als cappuccino voor de stof van je vouwgordijnen en het thuisgevoel in je woonkamer is gegarandeerd!

Met plisségordijnen bepaal je ook in een handomdraai het beste licht in huis. Zeker als je voor het top-down bottom-up principe kiest. Wat betekent dat? Bij plissés met deze functie kan je ervoor kiezen om ze alleen in het midden van het raam te ‘laten staan’. Dan geniet je van lichtinval via de boven- en onderkant. En ook van extra privacy! Hoezo? De voorbijgangers kijken niet zomaar ongehinderd bij je naar binnen op je keukentafel of relaxbank. Ook de sierlijk opgevouwen gordijnstof van plissés straalt natuurlijkheid uit. Wat dacht je van een pasteltint als lichtgroen? Haal de natuur in huis! 

Classy stijl? Houten shutters voor perfect daglicht!

Ook met shutters creëer je een verbinding tussen de natuur, het buitenleven en je kamer, het thuisgevoel. Want deze classy lamellen zijn van hout. Wil je een duurzame keuze maken? Dan ga je uiteraard voor een producent die met FSC-gecertificeerd hout werkt. Het natuurlijke effect onderstreep je nog eens extra wanneer je voor shutters in de originele kleur kiest. De houtstructuur en noest zijn dan nog zichtbaar.  

Naast witte shutters zijn zwarte shutters erg populair voor ramen. En wat dacht je van openslaande tuindeuren? Zo elegant met shutters! De breedte van de lamellen stem je op de grootte van je raam af. Je bepaalt eenvoudig de stand van de lamellen en zo geniet je op elk moment van de dag van de perfecte lichtinval in huis.     

Dag muggen en insecten! Zo mooi: subtiele horren. 

Naast fel zonlicht willen we liever geen insecten in de kamer wanneer het raam of de balkondeur open staat. De ideale oplossing om muggen en insecten buiten te houden zijn horren. Het verfijnde gaas van de deurhor of raamhor houdt de kleine vliegbeestjes tegen. En weet je wat heel fijn is? Tegenwoordig zie je het gaas van de horren haast niet meer. 

Horren voor elke woonstijl en de perfecte nachtrust

Een rolhor, plisséhor of raamhor is niet bepalend voor je interieur. Want de kleur van het frame of de bevestiging kan je kiezen. Zo maak je eenvoudig de perfecte match met je woonstijl. Met horren op maat voor je ramen en deuren geniet je extra van mooi weer, je tuin of balkon. De nuttige insecten blijven lekker buiten, daarom zijn horren ook ideaal voor op je slaapkamer. Geen gezoem of insectenbeten, je slaapt heerlijk en ontspannen als Doornroosje. De beste reden om horren te kopen toch? 😉   

Blog in samenwerking met thuisin
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com