Menu
Interieur inspiratie / Review / Samenwerking / Shop the look / Tech & SMART Home

Interieur | De Tivoli Art collectie (review)

Interieur | De Tivoli Art collectie (review) ORB - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | De Tivoli Art collectie (review).
Onlangs lanceerde het audio en design merk Tivoli een compleet nieuwe lijn, de Tivoli Art collectie. Hiermee creëerde Tivoli met frisse blik een nieuwe lijn draadloze speakers. Niet zomaar speakers maar met een design uitstraling waar menig interieur liefhebber en stylist (waaronder ik zelf) erg blij van zal worden. De nieuwe collectie bestaat momenteel uit twee type speakers, de kleine Cube welke een vierkant blokje is dat je overal makkelijk kunt plaatsen. En de grotere ORB welke rond is en hiermee alleen al een opvallend design heeft voor een speaker. 

Wat maakt deze speakers nou zo anders dan anderen? Ze hebben beide Bluetooth ® en Wifi mogelijkheden voor het draadloos afspelen van muziek. Daarnaast hebben de speakers een elegant design welke mooi op gaat in vele interieur stijlen en niet geheel onbelangrijk zijn de speaker voorzien van hoogwaardige audio.

Met behulp van de simpele bediening vanaf een gratis te downloaden Tivoli ART App is het mogelijk om de muziek van muziekdiensten zoals Spotify, Deezer en Tidal te streamen vanaf elk iOS of Android apparaat. Ideaal want met een paar klikken sluit je bijvoorbeeld Spotify aan op je speakers en geniet je van muziek.

Interieur | De Tivoli Art collectie (review) ORB - Woonblog StijlvolStyling.com

Je kunt de ART speakers gebruiken als losstaande mono-speakers of met elkaar koppelen tot een stereo- of multiroom muzieksysteem. Optioneel kun je een oplaadbare en vervangbare batterij bijbestellen welke de speakers volledig draadloos maakt. Handig voor in de tuin of op het terras, dan wel op plekken waar je geen stopcontact tot je beschikking hebt.

Zowel de CUBE als de ORB is afgewerkt met een hoogwaardige houten behuizing, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zelf heb ik een witte CUBE op de kinderkamer van onze dochter staan en een mooie walnut ORB die op onze slaapkamer staat. Naast wit en Walnut zijn de speakers er ook met zwarte behuizing. De voorkant is in samenwerking met stoffen producent Gabriel voorzien van een eco-vriendelijk speakerdoek in zacht grijs, in de toekomst komen daar wellicht meer kleuren bij. Wat natuurlijk heel gaaf zou zijn omdat je dan jouw eigen unieke combinaties kunt maken welke perfect past in jouw persoonlijk interieur.

In het najaar van 2016 kreeg ik de kans om beide speakers grondig te testen. Inmiddels nu 2 maanden later heb ik ze al goed gebruikt. Mijn conclusie is vooral dat de speakers een erg fraaie uitstraling hebben. Wanneer je eenmaal snapt hoe je de speakers snel vanaf de app kunt aansluiten op bijvoorbeeld Spotify dan geniet je binnen en paar seconden van muziek uit een speaker van verassend goede kwaliteit. Het enige wat ik jammer vind is dat de speakers niet standaard te besturen zijn vanaf mijn MacBook of vaste PC. Uiteraard zorgen meerdere speakers bij elkaar voor het beste resultaat maar dat mag zeker de pret niet drukken als ik maar 1 van beide aan heb staan. Het design maakt dan ook veel goed en ik krijg dan ook veel complimenten over de uitstraling. Ik heb zelf geen accu voor de speakers, iets wat ik wel aanbeveel al is het maar om het feit dat de draad vrij kort is en er een behoorlijke oplader aan vast zit. Zeker de korte draad maakten een geschikte plek zoeken in huis niet bepaald makkelijk, maar met een oplaadbare accu zou dit probleem natuurlijk direct verleden tijd zijn.

Interieur | De Tivoli Art collectie (review) ORB - Woonblog StijlvolStyling.com

Tivoli Audio stond altijd al bekend om haar aandacht voor prachtige ontwerpen zoals het music system three+, welke ik eveneens naar volle tevredenheid bezit.
Alle producten van Tivoli zijn voorzien van mooie details en hoogwaardige audio. Naast de CUBE en ORB draadloze speakers heeft Tivoli Audio ook een wifi-zender en – ontvanger aan de ART collectie toegevoegd. De ConX stelt gebruikers in staat om audio vanaf elke ontvanger, draaitafel of zelfs cassettespeler draadloos naar de ART speakers te verzenden en maakt bovendien van elke speaker/radio met een input (denk aan de Tivoli Audio Model One) een wifi-enabled speaker of radio.

De CUBE, ORB en ConX zijn slechts het begin van de nieuwe Art design collectie. Het bedrijf heeft plannen om de lijn in het voorjaar van 2017 te gaan uitbreiden. De CUBE en ORB zijn verkrijgbaar bij de Tivoli Audio dealers voor een verkoopadviesprijs van op dit moment € 199 en € 249. De ConX is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 69.

Blog in samenwerking met Tivoli Audio.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com