Menu
Interieur inspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | De tv in de woonkamer integreren

SBZ Interieur Design - Door-Susanne-Bolkestein-Zum Vorde-SBZ-Interieur-Design-interieuradvies-binnenhuisontwerp-interieurproject-interieurstyling-sbzinterieurdesign.nl

De woonkamer inrichten is voor de meeste mensen een hele klus. Je besteedt uren aan inspiratie zoeken, speurt naar de ideale meubels, kleuren en verlichting. Eenmaal af is vooral waar je oog naar toe gaat die grote tv op jouw mooie tv kast. Herken je dit? Ik kan je alvast vertellen; Dit komt omdat het contrast te groot is. In deze blog vertel ik je meer hoe je tv kunt integreren in de woonkamer en je deze minder laat opvallen of juist misschien wel tot een pronkstuk maakt.  

1. Donker versus licht

Wist je dat je automatisch naar de meest donkere kleur kijkt? In de woonkamer is dit vaak uiteindelijke de tv. Zo’n groot zwart beeldscherm is misschien wel praktisch en fijn, maar mooi zijn ze vaak allerminst. 

Om te zorgen dat jouw tv minder opvalt kun je bijvoorbeeld zorgen voor een mooie omlijsting zoals een Frame tv waardoor deze net op een schilderij lijkt. Daarnaast kun je ook de wand achter de tv donkerder maken waardoor er minder contrast met de muur ontstaat, zo wordt alles meer één geheel. Ook kun je het kleur contrast met het tv meubels zelf verkleinen waardoor alles meer één geheel is. 

Door donkere en lichte accessoires op jouw tv meubel rondom de tv te gebruiken ontstaat er eveneens afleiding van de televisie en zorg je voor meer sfeer rondom de tv. Op de onderstaande foto kun je zien hoe ik een tv in de woonkamer heb geïntegreerd. 

3. Op maat gemaakte tv kast

Tegenwoordig zijn al tal van maatwerkoplossingen om jouw tv uit het zicht te krijgen of juist tot een pronkstuk te maken. Een op maat gemaakt tv meubel maakt dat deze helemaal past in de rest van jouw interieur en zorgt voor een unieke aanblik die anders is dan bij de buren. Tegenwoordig is maatwerk vaak betaalbaarder dan men denkt en het loont zeker om te bekijken of dit een goede oplossing zal zijn voor jouw ideale interieur. 

4. Alternatief tv meubel

Naast een meubel kun je ook kiezen voor een voorzetwand (eventueel met haard) waarin je jouw tv verwerkt. Bij het shoppen voor tv meubels kan ik meegeven als tip om niet altijd specifiek naar een tv meubel te zoeken. Een mooi dressoir, een showkast, salontafel of sidetabel kan (mist praktisch) vaak ook heel goed als tv meubel fungeren. Zo krijg je een spannender interieur waarin minder voorhand-liggende meubel combinaties ontstaan. 

5. Kunst muur met daarin de tv verwerkt

De vorm van een tv is ideaal om te combineren met kunstwerken, hang je tv in het midden en door de kunst eromheen gaat vooral daar je oog naar toe. Er zijn verschillende online poster winkels die naast mooie posters ook vaak bijpassende zwarte lijsten verkopen om te zorgen dat je in één keer een mooie samenstelling kunt maken. Op Pinterest kun je super veel inspiratie hiervoor vinden. Voor (foto)kunst geldt overigens dat hoe meer dieptezicht in de foto hoe groter de ruimte gaat lijken, hang dus vooral in een kleine ruimte meerdere landschapsfoto’s voor optisch meer ruimte bij elkaar, dit geeft hetzelfde effect als spiegels omdat je erin kunt kijken. 

Blog in samenwerking met Emob. 

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com