Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woonkamer inspiratie

Interieur | De wereld van de bank: verschillende soorten en welke het beste in jouw huis passen!

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je bank te vervangen. Het is een leuke taak om een nieuwe bank uit te kiezen, maar niet elke bank is geschikt voor iedere woning. Aan de andere kant is niet elke woning geschikt voor iedere bank. Het is maar waar je prioriteiten liggen. Wij nemen je mee in de wereld van de verschillende soorten banken: van hoekbanken tot soorten bekleding. Het is goed om vooraf na te gaan welke bank goed past in jouw woonkamer, maar dan moet je wel weten welke banken er zijn. Benieuwd naar de verschillende soorten banken en welke het beste in jouw woning passen? Lees snel verder! 

Wanneer is het tijd om je bank te vervangen?

Voor we duiken in de verschillende soorten banken, leggen we je graag uit wanneer het tijd is om een bank te vervangen. Wist je dat een bank zo’n zeven tot vijftien jaar meegaat? Dat ligt natuurlijk ook aan het materiaal en de duurzaamheid. Een leren bank gaat langer mee dan een bank van stof. Je merkt al snel dat een bank toe is aan vervanging wanneer de stof begint te vervagen of te scheuren. Dit is ook geen mooi gezicht. Daarnaast is het tijd om na te denken over een nieuwe bank wanneer je erin wegzakt of als de kussens hun vorm niet goed meer vasthouden.

Grootte van een bank

Natuurlijk heb je banken van verschillende grootte. Het ligt volledig aan de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat de bank gaat gebruiken. Woon je alleen in een studio? Dan is een 2-zitsbank de perfecte optie. Deze neemt niet veel ruimte in, maar geeft je genoeg plek om te relaxen. Naast deze kleinere optie heb je ook 3-zits- en 4-zitsbanken. Deze zijn wat ruimer opgezet en geven je de mogelijkheid om meer mensen uit te nodigen. Of je gaat er zelf natuurlijk lekker in onderuit!

vtwonen beurs © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Vorm van een bank

Banken zijn er dus in verschillende groottes, maar ook in verschillende vormen. 

Een veel gebruikte optie is de hoekbank. Deze zijn ruim opgezet en goed te herkennen aan de hoek waar je zo lekker in kan wegvallen. Een bank kan een ruimte goed opvullen. Een hoekbank werkt daarom perfect in een ruime woonkamer. Ook met een groot gezin is de hoekbank de perfecte optie. In een wat kleinere kamer werkt een rechte bank wat beter. Deze is makkelijker te combineren om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de ruimte.

Materiaal van een bank

Het materiaal van een bank is net zo belangrijk als de grootte en de vorm. Een van de meest gebruikte stoffen is katoen. Deze stof geeft een natuurlijke uitstraling en een lekker zacht gevoel. Een ook vaak gebruikte stof is polyester. Deze stof zorgt voor een mooie glans en kun is makkelijk schoon te houden. Een ander materiaal dat goed schoon te houden is, is leer of kunstleer. Vlekken kunnen hier makkelijk van af vegen. Bij het uitzoeken van het materiaal van je bank let je vooral op wie er gebruik van gaat maken; een huishouden met veel kinderen heeft meer baat bij een bank die gemakkelijk schoon te houden is!

Zo, dit zijn alle ins en outs in de wereld van de banken. Natuurlijk kijk je ook naar de kleur en de verdere aankleding van de bank. Wanneer het tijd is voor een nieuwe bank let je vooral op de grootte, de vorm en het materiaal. Zo past deze perfect in je woonkamer. Dan is het nu tijd om de andere ruimtes in je huis aan te pakken! 

 

Inspirerende blog in samenwerking met PietKlerkx.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog