Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Decoreer je muur met herinneringen

We fotograferen er wat op los met zijn allen. In de dierentuin, op vakantie, in het pretpark, in de achtertuin of zomaar een kiekje tussendoor met een drankje op de bank. Die ene foto waar jullie zo leuk op staan samen staat op je mobiel of computer en daar blijft het vaak bij. Waarom zou je al die mooie, leuke, lieve, grappige en vooral dierbare herinneringen niet gewoon op een muur hangen in de woonkamer, slaapkamer of op de overloop. Met de Artiteq ophangsystemen doe je dat in een handomdraai en geniet jij van de mooiste muurdecoratie die er is.

Interieur | Waarom zou je kiezen voor een professionele schilder uit jouw regio

Geef de muur een kleurtje

Voor je begint met het ophangen van lijstjes en foto’s, is het belangrijk om de muur die je gaat gebruiken van de woonkamer, slaapkamer of keuken te schilderen in een kleur die straks je foto’s mooi laten uitkomen. Een effen kleur is hierbij fijn, maar een verfijnd behangpatroon mag ook. Je instinct zegt misschien dat je wit moet gebruiken als achtergrond. Dat is uiteraard heel mooi. Maar een donkere effen kleur, zoals bordeauxrood, mosgroen, indigo paars en koningsblauw laten de kleuren van je foto’s extra stralen.

Niet boren, maar decoreren

Als je gaat boren in je muur, dan laat dat gaten achter. En deze gaten moet je goed uitmeten om je compositie op de muur te krijgen zoals je voor ogen hebt. Ben je geen held met de boormachine? Decoreer je muren dan met fotolijsten door middel van een Click Rail van Artiteq. Deze rail monteer je eenvoudig met een kliksysteem bovenaan de muur. In de rail schuif je een sterke draad, zoals perlon (transparant) of staaldraad (van metaal). De draden zijn voorzien van ophanghaken en daar hang je dan je dierbare herinneringen aan.

Overal genieten

Het grote voordeel van dit systeem is dat je foto’s overal kunnen worden opgehangen – dus ook op holle muren, onder de trap schuin langs de wand, in de kinderkamer, keuken en waar jij maar wilt genieten van foto’s of kunst. De handige Artiteq ophangsystemen zorgen ervoor dat je snel geniet van je muur vol dierbare herinneringen.

Verschillende lijstjes

Als je van een speelse opzet houdt, dan kun je een bonte verzameling aan lijstjes nemen in verschillende kleuren, vormen en maten. Dit geeft je muur een vrolijke uitstraling. Kies dan wel de lijstjes zorgvuldig bij de inhoudt. Zo kun je een sneeuwfoto extra kracht geven met een witte lijst en een strandfoto juist met een blauwe. Kies je voor een speelse muur, hou dan wel rekening dat het niet te druk wordt. Kies daarom drie tot hooguit vier kleuren uit die bij elkaar passen (wit/groen/turquoise, geel/oranje/bruin of rood/wit/roze) en laat deze terugkomen in de verschillende soorten en maten lijstjes.

Of juist allemaal dezelfde

Hou jij van rust en een strak interieur? Kies dan allemaal dezelfde fotolijsten uit qua stijl en wellicht qua grootte. Een kunststof lijst kan hierbij heel fijn zijn, omdat deze past in ieder interieur. Heb je veel hout en natuurlijke materialen in je woning gebruikt, dan is het een aanrader om juist voor houten lijsten te kiezen. Tip: wil je alles hetzelfde qua lijsten, maar niet direct de muur volhangen? Koop dan een voorraadje van deze lijsten in. Dan kun je altijd in verloop van tijd de muur verder aanvullen in dezelfde stijl.

Mooi in balans

Een muur vol foto’s kun je in verschillende composities ophangen. Je kan beginnen met een foto in een extra groot formaat, met daaromheen kleinere foto’s en daar weer omheen nog kleinere foto’s. Misschien hang je slechts vijf foto’s op de wand, misschien worden het er twintig; het is helemaal aan jou (en met de Artiteq ophangsystemen wil je blijven spelen met wanddecoratie). Hang je foto’s sowieso op een zelfde ruimte van elkaar af. Hou bijvoorbeeld drie tot vijf centimeter tussenruimte aan. Zelfs wanneer je de lijstjes speels ten opzichte van elkaar ophangt. Door overal dezelfde tussenruimte te nemen, creëer je een zeer rustige wand die mooi in balans is. Zelfs wanneer je allerlei soorten en maten lijstjes hebt uitgekozen.

Foto’s die op elkaar lijken

Hou je van balans op een muur? Kies dan ook voor foto’s die qua kleuren, onderwerp en mensen op elkaar lijken. Zo kun je een muur maken met portretfoto’s van de kinderen en je hond. Maar ook een muur met natuurfoto’s, dieren of trouwfoto’s. Door foto’s die bij elkaar passen te gebruiken, geef je zo een muur een speciale look. Speel ook met waar je de foto’s ophangt. Die portretfoto’s zijn natuurlijk heel leuk in de woonkamer. Heb je leuke kiekjes gemaakt van samen lekker eten? Hang die dan in de woonkeuken of bij de eetkamertafel. En die bloemenfoto’s? Wat dacht je van de serre of op het loze muurtje bij tuindeur? Zo worden je foto’s echte sfeermakers.

Blog in samenwerking met Artiteq.com
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com