Menu
Interieur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | Decoreren van een open kast of wandrek

Beeld: cocolapinedesign

Interieur | Decoreren van een open kast of wandrek.
Kasten zijn niet alleen praktisch, ze kunnen ook dienen als een mooi decoratief object. Of je nu een een oud houten kastje hebt, een designer kast of een zelf gemaakte kast. Er is veel keus op dit gebied.  Vandaag de dag geven we de open kast extra aandacht. Geen grote maar een kleiner model die je op verschillende manier kunt toepassen in huis hangend, zwevend of staand. Een open kast kun je plaatsen in het ruimtes neem de keuken, woonkamer, hal of de slaapkamer. In open kasten kun je alles Hierin kun je wat je vaak gebruikt zetten als boeken of servies. Maar voor een mooie look style je hem helemaal af met mooie accessoires en planten. Met een gestylde open kast op de grond kun je een kale muur gemakkelijk extra sfeer geven.

Beeld: weekdaycarnival

Hang een kastje op! De trend welke je nu veel ziet zijn bijvoorbeeld de ‘shelfies’ oftewel hangkastjes aan de muur, het ouderwetse model van Tomado is momenteel erg populair.
Dit wandrekje is het bekendste product van Tomado, ontworpen door Adriaan Dekker in 1958. Het is een simpel  boekenrek met steunen van draadstaal en metalen planken in verschillende kleuren.  Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, rood, geel & blauw. Deze originele tomado boekenreken uit de jaren ’50 & ’60 zijn nu echte collector items.

Tegenwoordig heb je ze ook van het merk String, verkrijgbaar via onze shop.

Een rekje of houten vakkenkast aan de muur in de keuken zijn perfect om al het keukengerei en andere veel gebruikte spullen in op te bergen. Zorg ervoor dat deze er mooi uit zien en bij elkaar passen qua kleur. Een paar mooie accessoires als vaasjes, opbergdoosjes of kaarsen kunnen een fraaie extra toevoeging zijn. Zo creëer je al snel een stylisch verantwoord sfeertje in de keuken!

Beeld: luonashop

Beeld: mydubio

De laatste trend die ik je laat zien op het gebied van de open kast is een zwevend model. Deze is vooral erg leuk om zelf te maken maar er zijn er ook een aantal te koop. Een zwevend kastje oogt ruimtelijk en zal vooral worden gebruikt als een decoratief object. Zet hier mooie planten op of juist die ene bijzondere vaas.

Beeld: dezes

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com