Menu
Design klassiekers / Interieur inspiratie

Interieur | Design klassiekers in het interieur

Interieur | De Tivoli Art collectie (review) ORB - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Design klassiekers in het interieur.
Een mooie designerstoel of ander designer item in huis is voor vele een wens, maar misschien ben jij wel in het bezit van een mooie Eames chair of de house bird van de ontwerpers Charles en Ray Eames. Wie zijn deze ontwerpers, en welke stukken hebben zij ontworpen? Vandaag lees je in mijn blog over een aantal prachtige items van deze ontwerpers.

De Vitra Lounge chair & Ottoman 

De Eames lounge chair & Ottoman zijn een van de beroemdste ontwerpen van het echtpaar Charles en Ray Eames. Charles Eames is in 1907 geboren in St. Louis, Missouri, en studeerde architectuur aan de Washington University in St. Louis. In 1930 richtte hij zijn eerste architectenbureau op. en in 1935 opende hij een tweede architectuurbureau. In 1938 ontvangt hij een beurs aan de Cranbrook Academy of Art waar hij een jaar later Design doceert. Als hij in 1940 de prijs ‘Organic Design in Home Furnishings’ (organisch design voor woninginrichting) van het Museum of Modern Art in New York wint wordt hij hoofd van de afdeling Industriële Vormgeving aan de Cranbrook Academy of Art. In 1941 trouwt hij met Ray Kaiser, zij is geboren in Sacramento. Zij studeerde schilderkunst en in 1937 neemt ze deel aan de eerste tentoonstelling van abstracte kunstenaars. Een creatief koppel dus. Een van de bekendste stoel die zij hebben ontworpen is de Lounge chair. Deze stoel was oorspronkelijk een cadeau voor een goede vriend van het echtpaar. Maar nu jaren later is deze stoel nog steeds ontzettend populair en een echte eyecatcher voor in het interieur.

Fonq.nl

De stoel is bekleed met leer, en in verschillende kleuren zoals nero, chocolade, sneeuw, bruin en zwart verkrijgbaar. Ook de zitschaal van de Lounge Chair & Ottoman is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten Santos Palisander, Notenhout, zwart gepigmenteerd, Notenhout, wit gepigmenteerd, Kersenhout of zwart essenhout. Zo is er voor iedereen wel de perfecte stoel te verkrijgen.

Shoptip! Groot deel van de Vitra Eames collectie zoals de Eames lounge chair & Ottoman is verkrijgbaar via de webshop van Fonq.nl.

Interieur | Design klassiekers in het interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: myscandinavianhome

Beeld: lineklein.

House bird 

Een echt kunstwerkje dat is deze vogel, het designerkoppel Charles en Ray Eames ontwierpen deze. Zij maakten vele reizen en raakten geinspireerd door verschillende dieren waaronder de vogel. Vitra is een van de grootste design merken van de wereld de Eames House Bird is een terugkomend vogelfiguur van Charles en Ray Eames. Als je een echte eye-catcher zoekt voor in je huis op het gebied van accessoires dan is deze vogel perfect! Door zijn strakke lijn en mooie zwarte kleur staat hij in elk interieur.

Beeld: nordicleaves.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com