Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Design radiator kopen? Zo maak je ‘m onderdeel van jouw interieur

Vroeger waren radiatoren een doorn in het oog: de grote, glanzende, witte objecten wilde men het liefst zo veel mogelijk verbergen. Met de komst van design radiatoren is daar verandering in gekomen. Zo bestaan er nu talloze modellen, finishes en kleuren, waardoor ze perfect kunnen matchen met jouw woonstijl. Wil je graag een design radiator kopen? Lees dan snel verder; in dit artikel geven we je graag advies.

Design radiator kopen: zo match je ‘m met jouw interieur

Design radiatoren zijn er niet alleen om de kamer op een behaaglijke temperatuur te krijgen, maar ook om een visueel statement te maken in je interieur. Ze zijn zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk. Er zijn talloze opties beschikbaar om ervoor te zorgen dat jouw radiator naadloos aansluit bij jouw woonstijl. Hieronder lees je welke desin radiator bij welk interieur past.

Minimalistisch en modern

Als jouw woonruimte is ingericht in een minimalistische en moderne stijl, dan kun je een strakke en eenvoudige design radiator kopen. Denk aan een radiator met een slank profiel en een hoogglans afwerking. Dit zal een naadloze aanvulling zijn op de strakke lijnen en neutrale kleuren van jouw interieur. Een verticale design radiator kan bijvoorbeeld mooi langs een accentmuur passen, terwijl een horizontale radiator onder een raam kan worden geplaatst om ruimte te besparen.

Scandinavisch

In een Scandinavisch interieur draait alles om eenvoud en natuurlijke materialen. Kies daarom voor een design radiator met een minimalistisch ontwerp en een lichte kleur, zoals wit of pastel. Dit zal de rustige sfeer van jouw woonstijl behouden. Een horizontale radiator met een strakke afwerking past goed bij de clean look van Scandinavisch design.

Industrieel

Voor een industrieel interieur kun je een design radiator kopen met een ruw en robuust uiterlijk. Kies bijvoorbeeld voor een radiator met zichtbare leidingen en een matte afwerking. Dit zal perfect passen bij de stoere uitstraling van jouw woonruimte. Een verticale radiator met een metalen afwerking kan een opvallende keuze zijn in een industriële setting.

Klassiek en landelijk 

Als je een klassiek of landelijk interieur hebt, overweeg dan een design radiator met sierlijke details, zoals gebogen lijnen en een nostalgische afwerking. Een radiator met een vintage uitstraling kan prachtig samengaan met traditionele meubels en warme kleuren.

Eclectisch 

Bij een eclectisch interieur kun je een design radiator kopen waarmee jouw eigen stijl helemaal uitkomt. Mix en match verschillende stijlelementen en kies een radiator die past bij jouw unieke smaak. Dit kan een kleurrijke radiator zijn met opvallende patronen of een radiator met een ongebruikelijke vorm.

Checklist: design radiator kopen

Voordat je jouw droom radiator aanschaft, is het belangrijk om eerst de vereiste technische aspecten op een rijtje te zetten. Je hebt namelijk niets aan een beeldschone radiator als ‘ie niet past. 

Check in ieder geval de volgende punten bij een design radiator kopen:

  • Aansluitingen: Kijk naar de bestaande aansluitingen zodat je de nieuwe radiator daarop af kunt stemmen.
  • Capaciteit: De grootte van de ruimte en de mate van isolatie bepalen hoeveel capaciteit je nodig hebt. Er zijn tal van online tools beschikbaar die je kunnen helpen met de berekening.
  • Afmetingen: Check van tevoren waar je de radiator wil gaan plaatsen en noteer de afmetingen.

Wanneer je de aansluitingen hebt gecheckt, het vermogen hebt berekend, de afmetingen hebt bepaald en ook weet voor welke stijl je gaat, dan is het tijd voor de shoppings! Je kunt naar een fysieke winkel gaan of online een design radiator kopen. Wel zo makkelijk: je kunt online verschillende radiatoren vergelijken en hebt jouw aankoop binnen een paar dagen in huis. Bovendien zijn ze eenvoudig te monteren waardoor je binnen een handomdraai van jouw gloednieuwe design radiator geniet!


Blog in samenwerking met radiatorkopen.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog