Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Woontips

Interieur | Droom badkamer met vrijstaand bad

Interieur | Droom badkamer met vrijstaand bad - Woonblog StijlvolStyling.com

Droom jij van een vrijstaand bad in een luxe badkamer? Ik heb je met deze blog graag verder met tips hoe je jouw gedroomde badkamer met vrijstaand bad kunt verwezenlijken. 

Zoek naar een luxe uitstraling binnen jouw budget.

Het allermooiste aan een vrijstaand bad is dat deze veel luxe en comfort uitstraalt. De keuze van materiaal hoeft geen verschil te maken qua prijs maar bepaald wel de uitstraling van het bad. Je hebt oa baden met een zogenoemde ‘solid surface’ dit bad is naadloos. Bijkomende voordeel hij heeft een hele goede isolatie en is van hoge kwaliteit, dat zie je en dat voel je. Mooi aan dit bad is dat deze een matte uitstraling heeft. Daarnaast heb je vrijstaande baden in quaryl of acryl. Dit is niet beter qua kwaliteit als solid surface alleen de stijl is bijvoorbeeld anders door de glans.
Welke bad je voorkeur ook heeft, kies vooral een merk en stijl die bij jou past. Stel vooraf een goed budget voor jezelf op en ga vanuit daar kijken wat haalbaar is.

Interieur | Droom badkamer met vrijstaand bad - Woonblog StijlvolStyling.com

Creëer een illusie in de kleine badkamer.

Kleine badkamer en een vrijstaand bad? Dit kan in sommige gevallen alsnog prima! Goed om en te weten is dat een vrijstaand bad niet betekend dat het bad ook maar meteen midden in de badkamer moet komt te staan. Maar eerlijk is eerlijk om de vorm te benadrukken is het wel erg mooi om het bad vrij neer te kunnen zetten en in ieder geval te zorgen voor wat extra ruimte om het bad heen. Normaliter kiest mendoorgaans voor een vrijstaande kraan bij een vrijstaand bad, maar om ruimte te beperken kun je ook prima voor een wandkraan kiezen.

Budget tip: Kom je er onverhoopt toch achter komt dat jouw budget niet toekijkend is of jouw badkamer te klein voor een vrijstaand bad. Plaats dan eens een spiegel achter een vast bad om de optische illusie te creëren dat jouw bad vrijstaand is.

Maak een statement.

Oriënteer en koop een vrijstaand bad voordelig online, ook hier kun je prima de mooiste vrijstaande baden vinden vaak voor een betaalbare prijs.
Heb je een grote badkamer? Dan ben jij de gelukkige die een vrijstaand bad gemakkelijk in een diagonaal in een hoek kan plaatsen of zelfs midden in de ruimte. Wil je nu echt een statement maken? Een bad plaatsen op een verhoogd plateau geeft een hele luxe en speelse uitstraling aan jouw badkamer. Met een vrijstaand bad kun je overigens allerlei kanten op qua stijl, er zijn verschillende maten wat mogelijkheden creëert voor zowel grote als kleine badkamers. Er zijn daarnaast vrijstaande baden voor klassieke en moderne badkamers. Zo is er voor ieder wat wils.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com