Menu
Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Mannen & interieur / Review / Slaapkamer / Woonkamer inspiratie / Woontips

Lifestyle | Een erotisch geladen interieur – laat je verleiden

Binnenkijken | Jan des Bouvrie ontwerpstudio & conceptstore door Stijlvol Styling woonblog - www.stijlvolstyling.com

Hoe maak je een interieur sexy, hot & spicy? Wat zijn de ‘lingerie setjes’ voor interieurs. Deze blog gaat over ‘erotiek’ in interieurs. Nee geen plat seksistische artikel, maar serieus business. Want erotiek kan namelijk heel stijlvol en prachtig zijn in interieur. Toen ik onlangs het boek ‘erotic chique’ – interiors of seduction ontving ter review. Opende dat ook weer een stuk verder mijn ogen voor op gebied van interieur met een ‘statische lading’ aan liefde, verleiding, warmte en de designs hierin. Hoe ik daar tegenaan kijk als binnenhuisontwerper en stylist. Hoe jij zorgt voor een beetje extra pit en passie in jouw interieur zonder dat je daarin doorschiet. Wat zijn leuke weetjes op dit gebied, dat vertel ik je in deze blog. 

Binnenkijken | Jan des Bouvrie ontwerpstudio & conceptstore door Stijlvol Styling woonblog - www.stijlvolstyling.com

Naakt aan de muur? Ja of nee?

Oké, laten we er niet omheen draaien; Voor veel mensen betekend erotiek meteen naakt of plat gezegd sex. Echter een interieur een erotische lading geven kan nog op veel meer andere manieren als bijvoorbeeld met ‘items die er niet omheen draaien’ in het zicht zetten of met naakt kunst aan de muur.

Onderstaand een paar thermen rondom ‘erotiek’ en hoe deze te verwerken in jouw woning of een bepaalde ruimte:

Aantrekkingskracht en verleiding – de basis van alles. Wil ik ernaar kijken? Wil ik het aanraken? Ziet een meubelstuk of item er aantrekkelijk genoeg uit dat je het wilt hebben, dat je het wilt aanraken. Net als bij een persoon kan je in een interieur ook die prikkels creëren. Het moet je raken en in het beste geval kippenvel bezorgen wanneer je een ruimte voor het eerst binnen stapt. Voel je de aantrekkingskracht, voel je de verleiding? Wil ik tijd doorbrengen in een ruimte, alleen of met iemand. Wat spreekt mij aan… sta eens stil bij die prikkels en laat je fantasie overuren draaien. Zo zorg je pas echt voor een ruimte die bij je past en het gevoel geeft waar jij je fijn en vertrouwd bij voelt.

Vorm en aaibaarheid – Wil jij een interieur creëren waarbij je letterlijk zin krijgt om met je partner erdoorheen te rollen bollen? Zoek dan vooral naar vormen die zacht van vormgeving zijn en aaibare materialen. Op een betere manier kun je dit niet symboliseren in een ruimte. Wil je meer passie in een interieur brengen dan zou ik maar vast op zoek gaan naar een warm rode verftint. Net als bij mensen zul je zien dat je rood aantrekkelijker gaat vinden als de vorm ook nog eens een keer naar je smaak is. Ronde vormen worden in passionele interieurs het meest gewaardeerd. Evenals warme kleuren en het spannende contrast tussen het ‘alles onthullende’ van overdag en ’s avonds juist het donkere en mysterieuze van de nacht.

Warmte en geborgenheid – het gevoel van thuiskomen. Ik schreef er al eens vaker blogs over, want waar jij je echt thuisvoelt voel jij je ook meer vrij. Soms kom je thuis bij een persoon, maar de perfecte plek of nog beter een combinatie van beide is idealer. Toch? Jouw interieur is een afspiegeling van wie jij bent, waar jouw voorkeuren liggen en misschien zelfs wel een beetje een afspiegeling van hoe jij je voelt. Hoe je dat echte welkom thuis gevoel creëert lees je o.a. in deze blog.

Persoonlijkheid – Als jij kiest voor een interieur met een erotische lading, zegt dat vast ook iets over jou als persoon 😉 Ben jij trots, vrijgevochten en ruimdenkend. Is ‘living on the edge’ jouw lijfspreuk. Dan kan inderdaad die prachtige boudoir foto aan de muur een perfecte aanvulling zijn op jouw/ jullie interieur. Persoonlijker en intenser kun je het bijna niet maken. Durf je hiermee geen hoge ogen te gooien in de woonkamer? Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet! Zo’n foto’s is juist ook prachtig op bijvoorbeeld een slaapkamer of hobbykamer. Speel met kleur in beeld; zwart/ wit foto’s kunnen heel intens en mysterieus zijn terwijl kleurenfoto’s juist heel puur kunnen voelen. Voorkeur voor kleur is smaak en heeft deels te maken met hoe jij zelf momenteel in het leven staat. Daarom heb je soms meer voorkeur voor kleur en op het andere moment juist voor zwart/wit.

Woontrends 2022 - Stijlvol Styling woonblog

Kleurtips

 • Groen is de kleur van veiligheid, frisheid en vertrouwen.
 • Rood staat voor passie, liefde, avontuur en is intens. Een kleur voor mensen met pit en een alles- of niets instelling die niet twijfelen maar er vol voor gaan.
 • Zwart staat voor respect, is afdwingend en spanning. Maar let op teveel zwart en grijs in een ruimte kan ook zorgen voor somberheid en angst.
 • Bruin staat voor zekerheid en actie gerichtheid. Roept warmte, eerlijkheid en een aards gevoel op. Moet vaak op de juiste manier gecombineerd worden met andere aardse tinten om te zorgen dat deze niet saai en oubollig gaat ogen.

Stijlregels

Dan nog een aantal regels die ik beslist aanhoudt voor ruimtes waar warmte en erotiek/ romantiek centraal staan:

 • Wil je meer erotiek in het interieur brengen, is het een slaapkamer? Familie- en kinderfoto’s horen niet in het directe zicht vanuit jouw bed (ik hoef je vast niet te vertellen waarom…).
 • Rood is een prachtige kleur maar naast geel de slechtste kleur die je kunt kiezen voor jouw slaapkamer als je een slechte slaper bent. Rood zorgt voor ‘honger’ op alle vlakken 😉 niet voor rust.
  Toch kan een rood dekbedovertrek in combinatie met bijvoorbeeld een donker groene achterwand wel net de juiste balans zijn tussen ‘actie’ en rust.
 • Overdrijf niet met passionele invloeden in jouw interieur als je vaak visite hebt. Het laatste wat je wilt is je bezoek een ongemakkelijk gevoel bezorgen omdat jij jezelf prachtige gefotografeerd in dat sexy lingeriesetje op 3m x 2m boven de bank hebt gehangen. Echter het blijft jouw huis, dus kies weloverwogen vooral waar wij je goed/ prettig bij voelt.
 • Weetje: Wist je trouwens dat Nederlanders het ’t vaakst ‘doen’ in de woonkamer? Op de voet gevolgd door de slaapkamer en ook de badkamer scoort nog altijd goed.
 • Wil je meer erotiek in een interieur dan kies je zorgvuldig jouw meubels uit op vorm, kleur, de juist ‘fijne en aaibare’ stof en het gevoel dat het totaalplaatje bij je oproept.
 • Ook een ruimte kan erotische geladen zijn zonder dat er mensen of meubels in staan, bijvoorbeeld door de invloed van licht en architectuur.
  Wil jij zien hoe dit eruit ziet? Dan is het boek ‘Erotic chique’ – interiors of seduction van Thijs Demeulemeester en Athos Buruz zeker een aanrader. Dit boek is van uitgeverij Lannoo, en bevat vele mooie foto’s van interieurs over de hele wereld met een sensueel karakter.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com