Menu
Groen wonen / Hal/ gang / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Thuis kantoor / Woontips

Interieur | Een interieur vol bloemen!

Interieur inrichten | Een interieur vol bloemen! - www.stijlvolstyling.com
Beeld: linaostling.se
Eerder schreef ik al op Stijlvol Styling over de trend gekleurde glazen vazen, kruiken en flessen (zie foto). Deze zijn nog steeds helemaal hip. Leuk natuurlijk al die vazen en flessen, maar om die echte zomerse ‘look & feel’ te krijgen in huis vul jij ze vast ook (net als ik) graag met vrolijke zomer bloemetjes!? Bloemen brengen vrolijkheid in huis. Zelf heb ik eigenlijk altijd wel bloemen staan in huis of anders een mooie bloeiende plant zoals de Calla of Orchidee. Als bloemenliefhebster vertel ik je graag meer over stijlvol groen wonen met vrolijke bloeiers.

Waarom bloemen goed zijn voor jou en jouw interieur?

1. Een vrolijk gevoel

Over de hele wereld zijn de reacties wanneer mensen bloemen zien hetzelfde. Mensen voelen zich prettiger en vrolijker wanneer er bloemen in de ruimte staan.

2. Minder stress

Wist dat wanneer er thuis of jouw werk of waar dan ook je op de lange termijn bloemen hebt staan je minder stress ervaart en angst.

3. Prettiger en goed gesprek
Bloemen nodigen uit tot een goed gesprek, ze werken drempel verlagend. Op kantoor werkt dit zelfs zo goed dat bloemen zorgen voor een betere werksfeer en werkbeleving.
4. Geur
Geur heeft een grote invloed op hoe wij ons voelen. Geur kan herinneringen en emoties oproepen en zijn van invloed op ons humeur. Een mooie bos bloemen of een bloeiende plant ruikt vaak heerlijk en daar worden wij blij van!
5. Kleur

Kleuren zijn van grote invloed ons gedrag maar ook op een ruimte. Met een gekleurde bloemen kun je meer accent leggen op een bepaalde hoek in de ruimte. Maar met groen en zacht gekleurde bloemen kun je een ruimte ook een rustigere uitstraling geven.Tot slot, bloemen, of je nu een vers boekt hebt of geschilderd porselein. Bloemen zijn gewoon heel erg decoratief, ze maken wat mij betreft net als planten van jouw huis een sfeervol thuis. leuke tip: ook met op porselein geschilderde bloemen kun je net dat saaie hoekje even een fleurige aanblik geven met bijvoorbeeld beschilderde borden aan de wand, ouderwets? ‘Vintage’ is helemaal hip en ‘botanisch interieur’ is trouwens juist één van de woontrends voor 2015.

Tot slot nog wat mooie inspirerende beelden over wat bloemen doen voor een interieur:

Interieur inrichten | Een interieur vol bloemen! - www.stijlvolstyling.com
Beeld: linaostling.se
Groen wonen | Wooninspiratie - www.stijlvolstyling.com
Beeld: linaostling.se
Interieur inrichten | Een interieur vol bloemen! - www.stijlvolstyling.com
Beeld: depeppelsfotos
Interieur inrichten | Groen wonen | Natuurlijke wonen - www.stijlvolstyling.com
Beeld: desiretoinspire

Interieur inrichten | Lentebloemen - www.stijlvolstyling.com
Beeld: Mooiwatbloemendoen
 
Interieur inrichten | Natuurlijke wonen | Groen wonen - www.stijlvolstyling.com
Beeld: MickiBrazao

Shoptip:
Bij de EuroFlorist bestel je online gemakkelijk en snel een boeket bloemen voor jouw geliefde of voor jezelf.
(Belgische website: Euro Florist).

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com