Menu
Achter de schermen / Interieur inspiratie / Ontdek je woonstijl / SBZ Interieur Design / Woontips

Interieur | Een vakantiehuis inrichten en stylen

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

SBZ Interieur Design.

Interieur | Een vakantiehuis inrichten en stylen.
Als interieurontwerper en stylist krijg ik niet alleen te maken met particulieren die door mij een goed advies worden voorzien voor hun vaste woon en verblijfplaats. Nee, in mijn geval heb ik ook geregeld te maken met ’tijdelijke’ vakantiewoningen of huizen die bestemd zijn voor de verhuur via o.a. AirBNB. Nu denk je misschien wat is het verschil? Nou dat verschil is er wel degelijk. Stel je koopt een vakantiehuis en je naast dat je er zelf gebruikt van maakt wil je dit huis ook geregeld verhuren. Dan is de woonstijl waar je voor kiest essentieel voor het aanspreken van de juiste doelgroep. Een goed ingerichte en stijlvolle woning welke van alle gemakken is voorzien is niet alleen praktisch ingericht. Een huis met de juiste uitstraling verhuurd veel beter en mensen voelen zich eerder thuis. Wat nu precies die zaken zijn waar jij als koper en ik zelf in mijn werk op dien te letten bij de inrichting en styling, daarvan ga ik de 3 hoofdlijnen voor je uitlichten in deze ‘hoe richt ik mijn vakantiewoning in’ blog. 

Kies met zorg de juiste woonstijl

Kies niet alleen een woonstijl die bij jou past, maar ook een woonstijl welke een breed publiek (lees: jouw doelgroep) zal aanspreken. Doe hier dus goed onderzoek naar. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar het valt mij op dat weinig mensen er bij stil staan dat het oog ook wat wil. Dit is jammer want mensen voelen zich meer thuis en overnachten liever op een plek die er goed uit ziet. Daarnaast zijn ze vaak ook bereid om veel meer te betalen voor een overnachting. Ook leert de ervaring mij dat door het huis qua woonstijl en uitstraling aan te passen op de omgeving waarin het huis zich bevind; denk aan stad ‘industrieel’ of de ‘urban city look’, in een bosrijke omgeving ‘landelijk’ of de ‘natuurlijke woonstijl’ en aan de kust juist meer de ‘beach look’. Indirect zorgt dit ervoor dat een huis veel meer opvalt tussen de concurrentie en dus (bij de juiste woonstijl) meer verhuurd zal gaan worden. Zeker indien je online moet opvallen zoals op verhuur websites als AirBnB.
Als verhuurder ook een extra ‘wake-up call’ om dus wel degelijk te investeren in een goed interieur tot de details aan toe. Dit geld niet alleen voor binnen, maar ook voor het balkon/ terras en de tuin. Besteed hier aandacht aan, het betaald zich terug!

Praktisch versus stijl

Geef toe; Praktisch kan ook heel mooi zijn, toch? Nou er zijn helaas nog genoeg mensen die denken dat dit niet zo is. Een heel simpel voorbeeld bij de hedendaagse styling is de ‘pizza- en broodplanken woontrend’.  Praktisch om te gebruiken in de keuken en dit staat ook nog eens leuk als je deze op de juiste manier weet te combineren. Dit geld ook net even wat luxere zeeppompjes en een fraai handoekenerek, een bedbank die ook nog eens mooi is, een prachtige tafel als middelpunt welke ook als bureau kan dienen voor de zakelijke reiziger, plankjes aan de muur welke een extra wegzet creëren maar ook leuk gestyled kunnen worden. Hoe dan ook; praktisch is belangrijk maar verlies de beoogde woonsfeer niet uit het oog!

Woontrends 2016 | Groen = hip op de vtwonen &design beurs - © Woonblog StijlvolStyling.com

De woontrend van dit moment: Stylen met vetplanten en cactus soorten.

©SBZ-Interieur-Design-Interieuradvies-Interieurontwerp-styling-Loft-Amsterdam-5-reportage-door-Woonblog-StijlvolStyling.com Vakantiewoning in Amsterdam ingericht en gestyled door SBZ Interieur Design

Styling

Een goed ingericht huis is veel meer dan de juiste meubels alleen. Ik zeg altijd; De kleuren op de muren, juiste vloer en meubels zijn slechts te basis van een goed ingericht interieur. De juiste woonstijl en woonsfeer creëren doe je grotendeels met de juiste verlichting, kleinmeubelen en woon-accessoires. Bij accessoires kun je denken aan textiel (kussens/ plaids), potten en vazen met planten. Planten zorgen tenslotte voor een gezonde en prettige leefomgeving, veel mensen worden dan ook erg blij van groen in een interieur. Planten in een vakantiewoning, kan dat? Ja dat kan zeker mits er tenminste 1x in de 2 weken iemand is die de plantjes even water kan geven. Stylen qua soorten kan dan binnenshuis met vetplanten, cactussen en de sterkere planten soorten die wat langer zonder water kunnen zoals de Sanseveria.

Interieur | Een vakantiehuis inrichten en stylen - Woonblog StijlvolStyling.com

© SBZ Interieur Design

Gouden tip

Het gevoel van ‘buiten’ (de omgeving) naar binnen brengen doe je o.a. met kleuren en afbeeldingen van de omgeving! Zo creëer je eenheid en meer beleving.


Logo SBZ PNG 2016 nieuw
Kom je er niet uit m.b.t. de inrichting en styling van jouw woning of deze nu bestemd is voor de verhuur
of niet, dan help ik je graag. Raadpleeg mijn bedrijfsbwebsite SBZInterieurDesign.nl voor meer informatie.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com