Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Eigentijds wonen met steigerhout meubels

Interieur | Hip met steigerhout en steigerbuis meubelen - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Carpeliz23

Interieur | Eigentijds wonen met steigerhout meubels.
Steigerhout is al een tijdje enorm in de woonmode. Naast volledig steiger houten meubelen zijn er ook design meubels van steigerbuizen in combinatie met steigerhout. Onlangs maakten ik kennis met Mark en Kevin van Eigentijdse design meubelen. Zij hebben sinds 2013 een grote passie voor meubels maken van steigerbuizen en steigerhout. Zo ontstond het idee voor hun eigen webshop met eigentijdse- en duurzame meubelen. 

Wat is nu precies steigerhout?
Steigerhout is hout dat oorspronkelijk gemaakt wordt voor op de steiger in de bouw.
Deze planken zijn vaak grof gezaagd. En hebben een stoere look. Het steigerhout is of van vurenhout of van larix hout, wat erg lijkt op grenen. Het verschil tussen larix en grenen is dat larix hout veel harder en zwaarder is, en dus duurzamer en sterker.
Ook is deze houtsoort een goede vervanger voor tropische houtsoorten. De lengte van steiger houten planken is heel verschillend, ze zijn er tot 5 meter lang en zelf tot 20 cm breed. De dikte is doorgaans zo’n 3 centimeter.
De mooie luxe planken zijn heel erg geschikt om bijvoorbeeld een tafel van te maken.
Wat zijn steigerbuizen?

Interieur | Hip met steigerhout en steigerbuis meubelen - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.comSteigerbuizen zijn stalen buizen met een robuuste en stoere look, die normaliter gebruikt worden voor de bouw van steigers. In een interieur kunnen deze buizen ook perfect dienen als bijvoorbeeld het onderstel van een tafel of bureau.

Wil je een uniek en duurzaam kledingrek, ook deze bestaat van steigerbuizen. Zo heb je een stevig kledingrek waaraan je al je favorieten kledingstukken kunt ophangen en ook nog eens je schoenen onder kunt zetten.
Steigerbuizen zijn trouwens ook perfect voor zakelijk gebruik zoals winkelinrichting.

Bij eigentijdse design meubelen vind je in de collectie zowel steigerbuis als steigerhouten meubelen, ook een combinatie van beide materialen is mogelijk. Deze materialen zijn duurzaam en de meubels hebben stuk voor stuk een unieke en niet-alledaagse uitstraling. Perfect voor als je een praktische eyecatcher voor in huis of in de tuin zoekt.

Moestuin van steigerhout

De moestuin is populairder dan ooit te voren en nu de actie van Albert Heijn in volle gang is om kinderen aan het tuinieren te krijgen, is het natuurlijk leuk om hier een speciale plek voor in de tuin te ‘reserveren’.
Dit bracht Eigentijdse design meubelen op het idee om een moestuin plantenbak voor in de tuin te maken van duurzaam steigerhout.

Onderstaand nog meer beelden ter inspiratie met steigerbuis en steigerhout meubelen:

heerlijk-natafelen-aan-een-steigerbuis-eettafel-va

Interieur | Hip met steigerhout en steigerbuis meubelen - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Interieur | Hip met steigerhout en steigerbuis meubelen - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Geïnspireerd geraakt en wil je ook meubels van steigerhout eventueel in combinatie met steigerbuizen laten maken of bestellen?
Bezoek dan ook eens de webshop van Eigentijdse design meubelen.

Dit is een gesponsorde blogpost in samenwerking met Eigentijdse design meubelen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com