Menu
Hal/ gang / Interieur inspiratie / Samenwerking / Verlichting / Woonkamer inspiratie / Woonnieuws / Woontips

Interieur | ElectroStyling – maakt jouw huis ‘Smart Ready’.


Interieur | ElectroStyling – maakt jouw huis ‘Smart Ready’. 
Afgelopen week maakte ik kennis met Electrostyling een interieuradviesbureau die zich richt op elektronica en technologie in huis. Zij verzorgen de inrichting van jouw technologie in huis zodat deze geen afbreuk doet aan jouw interieur. Denk hierbij aan geen lelijke bedrading meer over muren en ruimtebesparing. Daarnaast kunnen zij verlichting maar ook verwarming en gordijnen automatiseren waarbij jouw huis voorbereid is op de toekomst. ‘Smart Ready’ noemen ze dat. Wil jij ook weten hoe jij jouw huis ‘Smart Ready’ kunt laten maken, lees dan snel verder…

Over ElectroStyling

ElectroStyling is in 2011 opgericht door Rudirick de Jong, onder andere bekend van de SBS-programma’s: Het Snoer Om en SmartLife.  Inmiddels heeft ElectroStyling veertien gecertificeerde en opgeleide stylisten die ieder in hun eigen regio in Nederland werkzaam zijn. Het doel van ElectroStyling is om smart living bereikbaar te maken in Nederland.  Volgens Electrostyling denken aanverwante beroepen zoals architecten vaak te weinig na over de gevolgen van bepaalde keuzes op het gebied van plaatsen elektrische en audiovisuele apparatuur bij de inrichting van een interieur.
‘Een binnenhuisarchitect vergeet vaak na te denken over de technische gevolgen van de plaatsing van je tv en audio. De installateur plaatst stopcontacten volgens een vastomlijnd schema, de tv-verkoper denkt weer onvoldoende na over lichtinval en lichtplannen.’  Aldus Electrostyling
Wanneer je Electrostyling inhuurt, zorgt de Electrostylist ervoor dat al deze facetten samen bekeken worden. Waarbij ook oog blijft voor een mooi ingericht huis zonder bijvoorbeeld lelijke grote zwarte tv-schermen aan de muur, maar je televisie netjes weggewerkt in jouw meubilair. Geen vijf verschillende afstandsbedieningen voor jouw TV, verwarming en verlichting maar een handige app op je smartphone of tablet die alles aanstuurt.  Tot slot niet te vergeten; Al die verschillende kabels en snoeren die vaak over de muur en de vloer lopen. Ook hiervoor biedt Electrostyling stijlvolle passende oplossingen.

Electrostylist inhuren

Wanneer de ElectroStylist bij jou thuiskomt, inventariseert hij eerst jouw wensen en eisen.  Waarbij hij het voornamelijk belangrijk vindt om te weten te komen hoe jij als bewoner omgaat met de huidige techniek in jouw interieur en hoe belangrijk je deze eigenlijk vindt. De Electrostylist gaat samen met jou als bewoner op zoek naar jouw woonwensen en dat van jouw gezin. Het gesprek duurt zo’n twee uur. Ze noemen dit de ‘Smart Ready Quickscan’. De infrastructuur en huidige voorziening(en) van jouw woning worden in kaart gebracht en daarbij wordt gekeken welk systeem hier het beste bij aansluit. ElectroStyling is overigens niet merkgebonden, waardoor altijd voor de best mogelijke oplossing kan worden gekozen.
Uiteindelijk krijg je van Electrostyling een Smart Ready adviesrapport. Wat inhoudt dat je een compleet advies krijgt om de leefomgeving Smart Ready te maken. Per ruimte omschrijven zij de voorzieningen, aanpassingen en benodigde producten. Daarnaast krijg je een Smart bouwplan. Dit plan geeft jou als bewoner inzicht in alles wat er mogelijk is na de verbouwing en biedt een handvat om het E-plan (elektrotechnisch plan) helemaal tot in de puntjes uit te werken. Met dit E-plan weet de installateur precies wat er gedaan moet worden.
Wat kost het inhuren van een Electrostylist? Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en eisen, een prijsindicatie is daardoor slecht te noemen.  Naar wens kan ElectroStyling ook de inrichting en installatie voor jou regelen of in samenwerking met jouw aannemer, installateur, architect of interieurstylist werken aan de realisatie van een compleet Smart huis. Wanneer alles af is, krijg je natuurlijk ook een demonstratie van de ElectroStylist, zodat je straks – zonder zoektocht naar hoe iets werkt –  van jouw Smart huis kunt genieten.

Waarom zou je ervoor kiezen jouw huis ‘Smart Ready’ te maken?

– Je huis is voorbereid op de toekomst.
– Meer wooncomfort door de mogelijkheden van technologie.
– Hogere meerwaarde aan jouw woning voor eventuele (latere) verkoop.
– Het bespaart uren aan onnodig zoekwerk.
– Je voorkomt achteraf hogere installatiekosten.
– Zeer weinig tot geen zichtbare kabels in jouw woning.
– Het is goedkoper dan een oplossing achteraf.

Villa in Ibiza-stijl

Electrostyling vertelde mij over het project in Wijk bij Duurstede dat zij in samenwerking met interieurarchitect Richard Aperloo van Ja-ik hebben gerealiseerd. Het resultaat is een smart villa in Ibiza-stijl. Een volledig geautomatiseerd en gestyled huis waar techniek geïntegreerd is in het design. In deze villa vind je automatische verlichting, draadloos geluid, Smart TV’s en geïntegreerde klimaatbeheersing; alles is te besturen vanaf de smartphone of tablet. De bewoners kunnen overal ter wereld inloggen op hun smart huis en op afstand hun huis beheren. De verlichting in de hal, op de overloop, op het toilet en in de garage gaat bij binnenkomst automatisch aan. De verlichting in de tuin, keuken, eetgedeelte en woonkamer is de te bedienen met de smartphone of tablet. Er zijn diverse sferen en scènes ingesteld, zoals de aanwezigheidssimulatie, die je met één druk op de app de juiste lichtsfeer opgeroepen kan worden, zonder naar een dimmer te lopen. Met de maatwerk zonwering uit Nieuw-Zeeland – die gebaseerd is op vliegtuigtechnologie – en de airconditioning, kunnen de bewoners het gewenste klimaat in huis regelen vanaf hun smartphone of tablet. En ook aan de toekomst is gedacht: alle smart toepassingen zijn eenvoudig uit te breiden.’
De muziek in het huis is trouwens ook geautomatiseerd en te bedienen vanaf de smartphone of tablet. Ideaal, want geef je een feestje?  Dan kun je jouw gasten een app laten downloaden, zodat zij muziek klaar kunnen zetten in de playlist.
Meer weten? Bezoek dan de website van Electrostyling: www.electrostyling.nl
Dit is een gesponsorde blogpost in samenwerking met Elektrostyling. 
Beelden door: Joris Lugtigheid

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com