Menu
DIY / Woonnieuws

Woonnieuws | Handige Flexa kleurtester

Woonnieuws | Handige kleurtesters van Flexa - Woonblog StijlvolStyling.com
Woonnieuws | Handige kleurtester van Flexa.
Een muur in je huis verven in een nieuwe kleur, dat is voor de meeste mensen best spannend. Als je voorafgaand aan het verven thuis even de kleur kunt testen, dan geeft dat je veel meer vertrouwen in je kleurkeuze. Flexa, onderdeel van AkzoNobel, komt daarom met een handige innovatieve mini-roller en tester in één. Maak de keuze voor een kleur, test het thuis op de muur, kies de kleur die mooi staat en je kan zonder twijfel aan de slag. Een stuk makkelijker én leuker. De Flexa Kleurtester is vanaf nu verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Woonnieuws | Handige kleurtesters van Flexa - Woonblog StijlvolStyling.com

Zeker zijn van de juiste kleur
Ken je dit beeld? Je wilt de muur in je woonkamer verven. Voor je op de keukentafel liggen tientallen kleurkaarten en prachtige foto’s van interieurs. Genoeg inspiratie waardoor je uit heel wat kleuren kunt kiezen. Maar welke kleur past nu ook echt in jouw woonkamer? Je wilt vertrouwen op je kleurkeuze. Want je hebt natuurlijk geen zin om je muur over te verven als de kleur toch iets anders uitpakt dan je had gehoopt. Daar heeft Flexa iets op bedacht. Met de nieuwe Flexa Kleurtester, een mini-rollertje en  tester in één, kun je verschillende kleurenthuis op je muur uitproberen. Handig, want zo zie je hoe een kleur op jouw muur staat en kun je er altijd op vertrouwen dat je de juiste kleur kiest.

Woonnieuws | Handige kleurtesters van Flexa - Woonblog StijlvolStyling.com

Toch maar veilig wit
Je bent niet de enige die een kleur kiezen misschien best lastig vindt. Wist je dat Nederland massaal kiest voor wit of crème op de muur? Zo’n 75% kiest voor een veilige kleur, blijkt uit onderzoek in opdracht van Flexa. Soms bewust, maar een deel twijfelt ook of de kleur van een kleurstaal ook echt zo goed zal uitpakken op de muur in hun interieur. Opvallend genoeg hebben twintigers nog meer twijfel (zo’n 65%) dan vijftigplussers (42%). Zij zouden de kleurvooraf aan de verfklus het liefste thuis uitproberen.

Woonnieuws | Handige kleurtesters van Flexa - Woonblog StijlvolStyling.com

5 redenen om voor kleur te kiezen in je huis

  • Kleur verbindt. Je interieur wordt mooi één geheel op het moment dat je een kleur op de wand aanbrengt en deze bijvoorbeeld ergens anders in de ruimte terug laat komen.
  • Kleur heeft optisch effect. Het kan een ruimte qua vorm en grootte anders doen aanvoelen. Door kleur kan een ruimte bijvoorbeeld minder groot aanvoelen of een muur minder lang doen lijken.
  • Door het gebruik van kleur kun je accent leggen op die elementen die een ruimte voor jou mooi maken. Een goed voorbeeld hiervan is een mooi kozijn. Door hieromheen een kleur aan te brengen, krijgt het kozijn meer de nadruk.
  • Kleur kan effect hebben op je gevoel. Als je kleuren in je interieur toepast die je mooi vindt, dan kan dat positief effect hebben op je gesteldheid.
  • Een kleur op de muur is een betaalbare manier om in één keer je interieur een volledige andere look te geven. Zeker als je het leuk vindt om je interieur met regelmaat te veranderen.

Woonnieuws | Handige kleurtesters van Flexa - Woonblog StijlvolStyling.com

Verkrijgbaarheid
De Flexa Kleurtesters, verkrijgbaar in 35 varianten, zijn voor €1,99 per stuk verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Vanaf april 2016 kunnen de testers ook online besteld worden. Kijk voor meer informatie op Flexa.nl/nl/articles/kleurtester.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com