Menu
Interieur inspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | Een grote woonkamer inrichten – 7 tips!

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Op Stijlvol Styling besteed ik met regelmaat aandacht aan kleine woonruimtes, ontzettend praktisch voor diegene die klein wonen. Echter wanneer ik als interieurontwerper en stylist aan het werk ben kom ik ook maar al te vaak mensen tegen met juist een hele grote woonruimte, en dan vooral en grote woonkamer. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een grote woonkamer vaak nog lastiger in te richten als een kleine woonkamer. Iedere ruimte, groot of klein heeft zijn voor- en nadelen maar bij een ruime woonruimte is toch wel het grootste nadeel dat er stuk moeilijker knusheid, eenheid en sfeer in de ruimte te brengen is. Daarom in deze blog praktische tips om ook een grote woonruimte knus en gezellig te kunnen maken middels eenheid en de juiste meubels. 

Woonkamer inrichten en stylen? In deze video geef ik jou tips voor jouw woonkamer interieur:

Tip 1: grote woonruimte = grote gebaren maken

Te kleine meubels in een grote woonruimte worden als het ware opgeslokt en komen totaal niet tot haar recht. Zorg daarom dat je kiest voor een waar statement met een royale bank op een groot vloerkleed en natuurlijk een grote eettafel. Ook een groot kunstwerk aan de muur, zuilen met daarop potten plus een mooie grote plant, en niet te vergeten grote kasten maken de ruimte al snel knusser en gezelliger. je kunt bij dit laatste ook kiezen voor een zogenoemde kast in een voorzetwand.

Durf meubels ook eens vrij in de ruimte te zetten, verspreid meubels niet te teveel langs te muren maar creëer juist hoekjes met ieder haar eigen functie.

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Tip 2: Creëer een ‘eiland gevoel’ met een vloerkleed

Een grote bank in een grote woonruimte met eventueel daarbij nog fauteuils kun je vrijwel alleen goed tot haar recht laten komen door een vloerkleed die de zithoek vult. Zet hierbij de meubels met de voorpoten op het vloerkleed om te zorgen dat het één geheel wordt, heb je ene lage bank? Dan kun je het vloerkleed er ook tegenaan leggen om optisch te creëren dat het lijkt alsof deze doorloopt onder de bank. Ditzelfde werkt ook met een grote eettafel, leg er een vloerkleed onder en zorg ook dat alle stoelen in zijn geheel op het kleed staat.

Tip 3: Hou het luchtig

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen of je nu groot of klein woont, zorg voor meubels waar je onderdoor kunt kijken, dit schept optisch ruimte en geeft een groot woonoppervlak een moderne en opgeruimde uitstraling. Lukt dit jou zelf niet, dan kan een interieuradvies hierbij helpen.

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Tip 4: Roomdivers

Een grote ruimte leent zich uitstekend om verschillende kamers te maken in één ruimte zonder daarbij het ruimtelijk gevoel te verliezen. Creëer hoekjes en maak afscheiding in de ruimte met een roomdivider. Dit kan zijn een boekenkast, glaswand met stalen deuren of een rij grote planten naast elkaar.

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com – sbzinterieurdesign.nl – Meer zien van dit project? Bekijk de hele binnenkijker hier.

Tip 5: Eenheid

De meest gestelde vraag tijdens mijn interieuradviezen is “hoe creëer ik eenheid?”. Niet gek want als je hier geen ervaring mee hebt is dit ook best lastig, zeker in een grote ruimte. Voor grote ruimtes geld dat het net zo goed als voor kleine ruimte belangrijk is om een woonstijl te kiezen die bij je past en je hier ook bij de inrichting aan te houden. Een interieuradvies kan je hierbij helpen om een goed beeld te krijgen van wat bij je past. Daarnaast is het belangrijk dat je kleuren en patronen terug laat komen, zo krijg je een mooie overloop en behoudt je rust en eenheid. Zorg verder voor een goede afwisseling in woonaccessoires qua materiaal, denk hierbij aan afwisselen mat en glans, laag en hoog, hard en zacht. Dit maakt een interieur spannend en zolang je jouw woonstijl en kleurenpallet maar in de gaten houdt kan er niet veel mis gaan. Mix & match er dus op los!


Tip 6: Laat zien wie je bent

In een grote ruimte kun je juist wel die grote vitrine kast plaatsen of planken aan de muur hangen waar je jouw souvenirs of  bijvoorbeeld favoriete foto’s op uitstalt. Persoonlijke items geven niet alleen sfeer ze maken een interieur persoonlijk en warm. Dit zorgt voor dat fijne ‘welkom thuis’ gevoel. Zolang je het maar niet te bond maakt met een breed kleurpallet en compleet verschillende stijlen door elkaar heen kan er ook hier ook weinig mis gaan.

Tip 7: Akoestiek

Wil je weten hoe je de akoestiek in een grote ruimte kunt verbeteren? Lees dan ook eens mijn blog over muziek en interieur.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

5 Comments

Reageer op deze blog