Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Scandinavische woonstijl / Shop the look

Interieur | Hedendaags Scandinavisch wonen

Interieur | Hedendaags scandinavisch wonen - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: House Doctor)

Interieur | Hedendaags Scandinavisch wonen. 
De Scandinavisch woonstijl is momenteel erg populair, echter wat is dat nu eigenlijk een typisch hedendaags Scandinavisch interieur? Vroeger was het vooral en interieur vol hout, roodtinten en wit. Maar tegenwoordig staat deze interieurstijl bekend om haar minimalistische en lichte of beter gezegd ‘luchtige’ woonsfeer. Deze stijl gaat enorm goed samen met natuurtinten; Van wit tot zwart, vergrijsde accenten van beige, bruin groen en blauw. Of juist poederige pastellen in combinatie met blank hout. Op het gebied van accessoires zoals posters, kussens en vazen ga bij deze woonstijl bij uitstek voor grafische prints. Strepen, vierkantjes, ruitjes. Deze patronen kunnen het op het eerste gezicht ‘sobere interieur’ net even wat speelser maken. Grafische prints vind je daarom in een Scandinavisch interieur vaak terug op kunstwerken, als print op vazen en vloerkleden. 

Interieur | Hedendaags scandinavisch wonen - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: House Doctor)

Scandinavisch interieur inrichten

De basis van een scandinavisch interieur is kenmerkt zich vaak door een witte houten vloer, gietvloer (betonlook) of licht eiken vloer. Daarnaast zijn de meeste Scandinavische interieurs uitgesproken wit. Kil zou je denken maar door het materiaalgebruik als rotan, wol, metalen, beton en vooral veel hout. Voeg je er binnen een mum van tijd heel veel warmte aan toe. Hou je van een wat stoerder interieur? Een vintage en industriële twist past perfect in het Scandinavische interieur. Tot slot; wie aan Scandinavië denkt, denkt aan de natuur. Planten zijn dan ook een must in een Scandinavisch interieur. Leuk is om ze bijvoorbeeld in rieten manden te zetten op een stoere gietvloer. Zo creëer je diepte en contrast. Maak jou interieur ook zeker persoonlijk. Dit doe je o.a. door items toe te voegen met een verhaal. Denk aan het vintage buikkastje van oma of een oude lamp. Ook kunst of foto’s passen helemaal bij deze stijl.

Interieur | Hedendaags scandinavisch wonen - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: House Doctor)

Scandinavische woonmerken

Om aan prachtige Scandinavische meubelen en woonaccessoires te komen is niet zo moeilijk. Er zijn heel wat designers en fabrikanten die Scandinavische meubels en woonaccessoires ontwerpen. Denk hierbij aan de merken als hkliving, house doctor, bloomingville, HAY, Ferm Living en Muuto.

Interieur | Hedendaags scandinavisch wonen - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: House Doctor)

I love my interior versus House Doctor

Onderanderen een hele fijne webshop op gebied van Scandinavisch wonen is ilovemyinterior. In deze overzichtelijke Nederlandse webshop kun je naast een eigen collectie en tal van andere mooie merken, ook het populaire Scandinavische woonmerk house doctor terugvinden. Dit is één van mijn favorieten merken van dit moment. Het merk house doctor kenmerkt zich voor mij vooral door de natuurlijke tinten als groen glas, beton grijs, zwart en warme accenten van metalen als goud en koper. Dit al gecombineerd met licht, ruimte en vaak blank houten accenten op meubels. Wat mij betreft perfecte combinatie voor een hedendaags interieur. Daarnaast is het een typisch Scandinavische collectie die vrijwel altijd makkelijk combineerbaar is. Zo ook met de andere woonmerken uit de webshop van I love my interior.

En ben jij een een fan van de Scandinavische woonstijl? Wat zijn jouw favorieten merken voor het creëren van een Scandinavisch interieur? Laat het ons weten!

Blog in samenwerking met ilovemyinterior. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com