Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | Het kiezen van de juiste bank

Kiezen van de juiste bank - woonblog StijlvolStylin.com

De aanschaf van een bank brengt met zich mee dat je interieur een nieuwe look krijgt. Daarbij kan je rekening houden met de sfeer en de stijl die nu in de woonkamer aanwezig is. De nieuwe bank is daarop af te stemmen, maar het is ook mogelijk om daarmee een basis te creëren voor een nieuwe interieurstijl.

mUiteraard is het ook van belang om met de indeling van je woonkamer en het gewenste aantal zitplaatsen rekening te houden. Hoekbanken bieden wat dat betreft veel ruimte en passen in vrijwel iedere woonkamer. Doe hier verder inspiratie op om de juiste bank te kiezen en ontdek wat de praktische aandachtspunten zijn.

Kleur en design bepalen de sfeer
De kleur van de nieuwe bank heeft net zoveel invloed op de sfeer als het design, of misschien zelfs nog wel meer. Een grijze uitvoering van een bank voorziet in rust in het interieur. Bovendien heeft grijs net als andere neutrale kleuren het voordeel dat werkelijk alle andere kleuren erbij passen. Zo zijn er kleuraccenten aan te brengen met kussens op de bank of door een van de wanden in een mooie kleur te sauzen of van een fraai behang te voorzien. Het design van de bank geeft de stijl weer, zoals een klassieke uitstraling of een robuuste look net als een elegante aanblik. Denk ook na bij de keuze voor een opvallende kleur bank of je daar over een aantal jaren nog dezelfde gedachten over hebt. Het is eenvoudiger kussens in kleur te vervangen dan snel weer een nieuwe bank te moeten kopen.

Stoffering van de bank
Op het gebied van stoffering van de nieuwe bank zijn er verschillende opties beschikbaar. Het is niet alleen handig om aan de esthetische kant te denken, maar ook aan de praktische aspecten. Zo is een leren bank erg praktisch als je kinderen of huisdieren hebt, want leder vlekt minder snel dan stof. Een lichte stoffering is minder praktisch als je vaak een spijkerbroek draagt. Bij een grote mate van lichtinval in je kamer is het aan te raden om er rekening mee te houden dat katoenen bekleding sneller aan verkleuring onderhevig is.

Tip bij kopen nieuwe bank
Het is bij het kopen van een nieuwe bank belangrijk de geschikte maten te weten, zodat de bank mooi in je woonkamer past. 60 tot 80 cm loopruimte is aan te bevelen. 40 cm á 60 cm afstand tot de salontafel is ook voldoende. Neem je rolmaat gewoon mee naar de showroom van bijvoorbeeld Seats and Sofas om je niet te vergissen. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com