Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Shop the look

Shop the look | Het zonnetje in en om het huis met HEMA

Shop the look | Het zonnetje in en om het huis met HEMA.
Nu de eerste mooie lente dagen alweer achter ons liggen krijg jij vast zin om jouw interieur te voorzien van lichte en vrolijke voorjaarskleuren. Ik speur daarom dagelijks winkels en het internet naar de leukste collecties. En hoe haal je nu met een binnen een mum van tijd ‘het zonnetje in huis’? Dat doe je met kleur! In deze blog de meest zonnige kleuren van dit seizoen op een rij met leuke en tevens betaalbare shoptips voor jouw interieur en terras. 

Shop the look | Het zonnetje in en om huis met HEMA - Woonblog StijlvolStyling.com

4 seizoenen huis met een rustige kleurbasis

Bij de meeste huishoudens waar ik interieuradvies geef kom ik veel basis kleuren tegen zoals wit, zand en grijstonen. Ideaal! Want wat nu juist zo fijn is aan een rustige basis in huis, is dat je door de seizoenen heen je interieur gemakkelijk en snel een andere look kunt geven met woonaccessoires in uiteenlopende kleuren. Zelf ben ik een groot fan van het ‘4 seizoenen huis’. Ieder seizoen opnieuw zorg ik dat ik middels woonaccessoires het gevoel van buiten (het seizoen) naar binnen breng. Ik zoek hierbij naar de juiste kleurencombinaties, maar ook structuur en uitstraling spelen een belangrijke rol bij mijn keuzes qua samenstelling.

Waar kun je aan denken als je woonaccessoires wisselt om met een relatief klein budget toch jouw huis bijvoorbeeld ‘lente proof’ te maken? Fris groene planten (evt.seizoensplantjes), mooie nieuwe plaids en sierkussens en een samenstelling van leuke vazen en kaarsen. Daarnaast is het natuurlijk bijzonder leuk om ook jouw keuken en eettafel of juist buitentafel helemaal aan te passen op het seizoen. Textiel is hierbij ideaal. Denk aan een opvallende hand- en theedoek, een mooi tafelkleed, (buiten) servies en servetten in seizoenskleurtjes.

Haal het voorjaar in huis met geel

Geel, een frisse en energieke kleur. De kleur geel stimuleert creativiteit en haalt de zon figuurlijk in huis. Geel combineert heel erg mooi met de trendkleuren van dit jaar; groen en grijsblauw. Wist je trouwens dat geel ook een uitstekende accentkleur voor de  keuken is? Deze kleur stimuleert namelijk het hongergevoel.

Wil je de kleur geel subtiel toevoegen aan jouw interieur? Dat doe je bijvoorbeeld met mooie gele kaarsen of een een leuke gele vaas. Zet er een Cactus in en je begeeft bent al snel in zonnige sferen.

De zomer vibe met koraal roze

Zacht roze en koraal roze is deze lente en zomer helemaal hip! Deze sportieve kleur voegt direct wat pit toe aan een interieur.
Deze kleur doet het heel erg goed in moderne interieurs en is erg goed te combineren met zwart/ wit en blauw en grijstonen. Niet alleen binnen maar ook zeker buitenhuis zorgt deze kleur voor een zomers gevoel. Toevoegen van deze kleur doe je binnen met bijvoorbeeld leuke opbergboxen en sierkussens. Voor buiten zijn de roze HEMA solar-lantarens erg leuk om op te hangen in de boom, onder de parasol of pergola!

Eazy breazy door de seizoenen heen met blauw

De kleur denim blauw is de kleur van het jaar 2017 en dat zie je ook terug in de wooncollectie van HEMA. Haal daarom dit seizoen  het ‘breazy blue’ van zon, zee en strand in huis met verschillende blauwtinten. Van zacht blauw tot donkerblauw. Het mag dit jaar allemaal! De kleur blauw zorgt ervoor dat je een makkelijk combineerbare en rustige basis creëert, sterker nog blauw is bij uitstek de beste kleur voor de slaapkamer omdat blauw ontspannend werkt en je een fris gevoel geeft. Blauw is eigenlijk qua kleur het hele jaar door makkelijk combineerbaar en geeft in combinatie met grijs en geel een energiek accent, en juist in combinatie met zandkleuren en groen een frisse combinatie die eigenlijk 365 dagen per jaar prima kan.

Gesponsorde blog in samenwerking met HEMA.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com