Menu
Interieur inspiratie / Low Budget Styling / Samenwerking / Woontips

Interieur | Hoe combineer je ronde en vierkante vormen in één woonstijl?

Interieur | Hoe combineer je ronde en vierkante vormen in één woonstijl?

Hoe combineer jij al je favoriete woonitems tot een mooi geheel? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende woonstijlen tegenwoordig dat het lastig is om deze te combineren. Toch kan het heel leuk zijn om verschillende stijlen, vormen en kleuren te mixen en matchen. Een prachtige design trend die we heel veel voorbij zien komen is het combineren van ronde en vierkante vormen in één woonstijl. Wij leggen je uit hoe je ronde en vierkante vormen door elkaar heen gebruikt in je interieur om er een stijlvol geheel van te maken!

Kijk hoeveel je al hebt

Kijk eerst eens in je eigen interieur. Hoeveel ronde en vierkante vormen komen er al terug in jouw woonkamer? Vierkante fotolijstjes, ronde tafels, vierkante meubels en ronde verlichting. In veel huishoudens komt onbewust deze nieuwe trend naar voren. Kijk daarom eerst hoe je met je bestaande meubels en accessoires kunt spelen om de vormen nog meer naar voren te brengen.

Begin subtiel  

Wil je graag een uitstapje maken naar een nieuwe stijl, maar wil je niet gelijk je hele interieur onder handen nemen? Begin dan subtiel met bijvoorbeeld nieuwe deurklinken. Deze komen in allerlei verschillende soorten en maten waardoor je ze heel leuk met elkaar kan matchen. Denk eens aan een vierkante deurkruk gematcht met ronde meubelgrepen. Deze kleine aanpassing geeft je interieur een edgy twist!

Nieuwe accessoires zijn ook een goede start van een verandering in je interieur. Kies een vierkante zeeppomp en een ronde vaas! Op deze subtiele manier breng jij makkelijk de nieuwste trends in je eigen woonkamer zonder dat het een te grote verandering is. Bekijk ook vooral de laatste lente trends om inspiratie op te doen. 

Mix en match 

Als je toch graag de vierkante en ronde vormen op een duidelijkere manier laat terugkomen in je woning, kies dan voor grotere meubelstukken in deze vormen. Een mooie ronde salontafel gematcht met een vierkant kleed is een goede optie. Of denk bijvoorbeeld aan een ronde eettafel met vierkante stoelen. In de praktijk kan dit, zeker omdat je vaak dingen verspreid koopt, nog wel eens lastig zijn om de juiste combinaties te maken. Interieuradvies nodig om eenheid re creëren in jouw interieur? Laat het mij weten

Niet alles hoeft nieuw te zijn!

Als je er niet zeker van bent of deze trend goed bij jou past, is het niet verstandig om al je meubels te vervangen voor nieuwe exemplaren. Wie weet vind je het niks en ben je er al snel weer op uitgekeken. Kijk eerst hoeveel je binnen deze stijl kunt vinden in de kringloopwinkel. Hier koop je een nieuw interieur voor een prikkie zodat je kan kijken of deze nieuwe stijl past bij jouw woonwensen!

 

Blog in samenwerking met kringloopmama en onlinedeurbeslagshop.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com