Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Samenwerking

Interieur | Hoe creëer je een praktische en stijlvolle keukenindeling?

Het indelen van de keuken is lang niet altijd even makkelijk. Je weet vast en zeker wel wat voor soort opstelling het beste bij je past en naar welke stijl je voorkeur uitgaat. Maar het indelen van de keuken, dat is andere koek. Een slim ontworpen keuken maakt maximaal gebruik van de ruimte die er is en oogt ook nog eens opgeruimd en netjes. Maar hoe kun je nu een praktische en stijlvolle keuken indeling creëren? We geven je een paar erg handige basis tips in dit artikel.

Ga altijd op de slimste manier om met de beschikbare ruimte bij jou in huis

Heb je al een keer goed gekeken naar de huidige indeling van de keuken bij jou in huis? De kans is erg groot dat daar nog een aantal punten van verbetering zijn. Het is namelijk enorm belangrijk dat je op een slimme manier omgaat met de ruimte die bij jou in huis beschikbaar is. Door bijvoorbeeld een keuken op maat te laten maken, weet je altijd zeker dat iedere vierkante centimeter in de lengte en de breedte benut gaat worden. Bovendien houd je je keuken op deze manier gemakkelijk opgeruimd. Het aanbod aan exclusieve keukens speelt daar altijd perfect op in, zodat je favoriete stijl gecombineerd kan worden met een handige indeling. 

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Bovenkastjes zorgen voor enorm veel opbergruimte

Je kunt eigenlijk nooit genoeg opbergruimte hebben bij jou in de keuken. Hierdoor heb je altijd voldoende plek voor het opbergen van bestek, pannen, servies en glazen. Het toevoegen van bovenkastjes is dan ook een erg slimme keuze. Dankzij deze investering geniet je meteen van veel meer opbergruimte. Kies er bijvoorbeeld voor om de kastjes tot aan het plafond te laten lopen. Dit zorgt voor een strak en een erg mooi totaalplaatje. Wil je liever geen bovenkasten boven het werkblad? Dan biedt een kastenwand de uitkomst.

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2017 - © Woonblog StijlvolStyling.com

Bepaal van tevoren goed voor jezelf welke apparatuur je wel en niet nodig hebt

Ga je je wat verder verdiepen in de wereld van keukens? Breng dan van tevoren even voor jezelf in kaart wat voor apparatuur nu echt nodig is, want heb je wel echt een magnetron nodig tijdens het kokkerellen? En hoe vaak gebruik je een stoomoven tijdens het bereiden van eten? Door dit soort vragen aan jezelf te stellen, gaat het zoeken naar de ideale keuken ook vele malen eenvoudiger. En je weet zeker dat de apparatuur die uiteindelijk aanwezig is bij jou in huis, ook daadwerkelijk gaat worden gebruikt.

Inspiratie blog in samenwerking met Mandemakers.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com