Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips / Woontrends / Woontrends 2022

Interieur | Hoe creëer je een productieve én gezellige werkomgeving thuis?

Door-Susanne-Bolkestein-Zum Vorde-SBZ-Interieur-Design-interieuradvies-binnenhuisontwerp-interieurproject-interieurstyling-sbzinterieurdesign.nl
© SBZ Interieur Design

Werk jij ook opnieuw (deeltijds) van thuis uit? Het nieuwe jaar is aangebroken en stilaan zien we enkele trends verschijnen. Het wordt tijd voor wat verandering in huis. In dit artikel lees je hoe je je werkomgeving thuis nu productiever én extra gezellig maakt op zijn “2022’s”.

Clear space, clear mind

Gezellig is niet hetzelfde als rommelig. Zorg er dus eerst voor dat je alle overbodige spullen opbergt, want opgeruimd staat netjes! Het opruimen zelf maakt vaak niet gelukkig, maar het opgeruimd hebben wel! Hoe netter je woonruimte(s), hoe beter je je zal voelen. Een ander voordeel is dat je beter slaapt in een opgeruimde slaapkamer. De National Sleep Foundation heeft dat onderzocht én bevestigd. Ga ook zeker voor een gordijn voor je dakraam, want een goed verduisterde kamer is niet te onderschatten voor de ultieme nachtrust. Dat alles draagt bij tot een ‘clear mind’ om al je thuiswerk aan te kunnen!

Praktische opruimtips

Twee simpele, maar erg productieve opruimtips om je mee te geven zijn: tijd en ruimte afbakenen. Neem niet je hele huis of appartement om op te ruimen, maar kies bijvoorbeeld je slaapkamer of nog specifieker je kleerkast. Je hoeft dus ook geen hele dag vrij te houden om op te ruimen. Zo lang zal je sowieso niet productief kunnen blijven en in die verloren tijd doe je liever iets anders. Zet liever een timer van 3 uur waarin je zo veel mogelijk probeert te doen en herhaal die opruimbeurt regelmatig. Duurzaam opruimen doe je namelijk door te minimaliseren. Hou je ook aan de 5-minute rule. Wanneer iets slechts 5 minuutjes duurt, doe je het meteen. Een vierde en cruciale tip zijn bakken of dozen. Verdeel de inhoud van je bureau bijvoorbeeld over een doos ‘te behouden’, ‘te verzetten’ en ‘weg te doen’. Zo behoud je enkel wat je nodig hebt en alles bevindt zich altijd op de juiste plaats.

© SBZ Interieur Design

Decoreren maar!

Nu je huis pico bello opgeruimd en uiteraard gepoetst is, wordt het tijd voor een upgrade. Decoreren maar! Uit de blog over de woontrends van 2022 weet je dat groen dit jaar in de mode is. Voor extra sfeer in elke hoek zijn planten dus zeker ideaal om je huis mooi én duurzaam te versieren. Bovendien verversen planten je lucht waardoor je voortdurend zuivere zuurstof inademt. Zo heb je meer concentratie tijdens het werken. Naast groen is blauw ook een interessante kleur voor een trendy en goede werkomgeving. Blauw staat namelijk voor rust en is ook een van de kleurentrends van 2022.

Ga dus bijvoorbeeld voor blauwe of witte overgordijnen op maat. Wit helpt door de weerkaatsing van licht je energie snel terug op te laden. Pimp je bureaustoel dus bijvoorbeeld met roodkleurige kussens en een warm, fluffy deken, want ook subtiele luxe, comfort en functionaliteit mogen niet ontbreken. Natuurlijke en duurzame materialen krijgen ook de voorkeur. Een laatste kenmerkende trend zijn ronde vormen. Heb je dus een prachtige ronde tafel gezien, twijfel niet langer en heet je functionele, modieuze, productieve en sfeervolle thuiswerkplek welkom!

 

Inspiratie blog in samenwerking met Veneta.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com