Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Groen wonen / Interieur inspiratie / Lente / Plant & bloem styling / Winter

Interieur | ‘Hollandse’ tulpen in jouw interieur

Interieur | 'Hollandse' tulpen in jouw interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | ‘Hollandse’ tulpen in jouw interieur.
De tulp! Hollandser kan het haast niet zou je denken, maar de tulp komt oorspronkelijk uit Iran, Afghanistan en Kazachstan.
Nomaden namen de bloemen mee naar Turkije, waar sultans een tulp op hun tulband droegen. De bloem kreeg zo zijn naam: ‘tulipan’ wat betekent tulband. De populaire tulp is verkrijgbaar in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of met bloemblaadjes in meerdere kleuren. Ook qua vorm heb je heel veel keus. Zo zijn er tulpen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en de elegante lelietulp.

Interieur | 'Hollandse' tulpen in jouw interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Tulpen als cadeau

Wanneer je tulpen geeft als cadeau heeft dit ook een symbolische boodschap;
Zo betekenen rode tulpen bijvoorbeeld ‘onstuimige liefde’ en zwarte tulpen: ‘Ik hou zoveel van je dat ik alles wil opofferen’. Gaf je in de 16de eeuw een tulp aan iemand, dan gaf je hem/haar rijkdom. In die tijd was de bloem namelijk mateloos populair en er ontstond al snel een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol kocht je in die tijd een heel grachtenpand in Amsterdam! Die tijden zijn voorbij, maar een mooie bos tulpen ín huis voel je je nog steeds heel rijk.

Tip: Combineer tulpen eens met bloesemtakken en bloemen zoals de hyacinth, limonium en anemoon. Je hebt dan al snel een volle vaas bloemen.

Verzorging van de tulp

-Met deze verzorgingstips geniet je vijf tot twaalf dagen van je ’tulbandjes’:
-Kies een vaas die hoog genoeg is: tulpen groeien nog een aantal centimeters door.
-Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
-Gebruik kraanwater op kamertemperatuur. Snijd de stengels schuin af.
-Zet de vaas op een koele, niet zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com