Menu

Interieur | Jouw huis als nieuw voor 2018 © Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Wanneer de december feestdagen over zijn en het nieuwe jaar start gaat het bij veel mensen kriebelen op woongebied. Mensen maken interieur voornemens. De woonboulevards zijn drukker dan druk en online woonshop’s hebben een grote sales periode waardoor het extra aantrekkelijk is om juist in deze tijd een start te maken met het veranderen van jouw huis. Een opfrisbeurt geven aan jouw huidige interieur dat doe je niet zo maar even. Dit vergt voorbereiding en veel informatie inwinnen alvorens je start met definitieve keuzes maken. In deze blog help ik je op weg, met de woontrends 2018, en tips om te zorgen dat het geen chaos gaat worden wanneer je net als vele die kriebel voelt om thuis aan de slag te gaan met vernieuwing en verfrissing van jouw huidige interieur.

Interieur voornemens 2018 versus werkelijkheid

Voor veel mensen betekend een nieuw interieur een nieuwe start. Ik maak als interieurontwerper- stylist vaak mee dat mensen de vernieuwing van een interieur gebruiken om een (soms moeilijke) periode af te sluiten en een nieuw begin te maken. Samen, met een nieuwe partner of juist als alleenstaande.

Wil jij van al die mooie woon-voornemens snel werkelijkheid maken? Dan zit de grootste crux in het bepalen van een realistisch budget. Zorg daarom dat je vooraf weet wat dingen kosten en maak voor jezelf een overzichtelijke lange lijst met het geen je nodig hebt. In Exel/ Numbers kun je heel gemakkelijk een formule toepassen waarbij je elke keer dat jij een bedrag bij de aanschaf invult, hij deze aftrekt van het totaalbudget. Zo weet je continue wat je nog over hebt en zie je beter vooraf hoe je jouw budget kunt verdelen over posten als verbouwing, stoffering, meubels, verlichting en woonaccessoires. Daarnaast kun je zelf een moodboard maken. Dit doe je vooral om ervoor te zorgen dat je een duidelijk beeld hebt van waar je naar toe wilt. Past het niet bij het totaalplaatje, koop het dan ook niet! Een moodboard zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van het eindresultaat en het geen je nodig hebt om dit te bereiken.

Jij versus …

Of je nu een huis her-inricht met jouw hele gezin, jouw partner of een goede vriend waarmee je gaat samenwoont. Over smaak valt niet te twisten. Overleg daarom goed alvorens je naar de woonboulevard gaat of online begint met shoppen of diegene die in hetzelfde huis woont of hij/zij er ook content mee is. Dit scheelt een hoop ruzie, ergernis en gedoe.
In dit artikel kun je hier over lezen hoe je zo’n gesprek het beste aanpakt.

Als zelf jouw interieur veranderen niet lukt

Ben jij er helemaal klaar voor om jouw/ jullie huis aan te pakken, maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je totaal geen gevoel bij kleur, inrichting en styling. Dan biedt een interieur stylist uitkomst. Deze verdient zichzelf alleen al terug doordat jij geen miskopen doet en overhaaste beslissingen maakt. Daarnaast levert het tijd op! Met mijn bedrijf SBZ Interieur Design heb ik per jaar vele mensen die toe zijn aan een nieuwe start maar niet zo goed weten waar het in huis aan ontbreekt qua bijvoorbeeld sfeer, juiste indeling of juist een totaal anders interieur willen.

Must know basics voor snelle make-overs

 1. Begin bij de basis
  Start nooit bij de woonaccessoires maar juist bij de grote lijnen, zo hou je overzicht en kun je beter overweg met het budget.
 2. Overzicht creëren
  heb je de mogelijkheid haal jouw huis dan (gedeeltelijk) leeg en bekijk de ruimtes opnieuw met een frisse blik.
 3. Opruimen en behouden
  Durf afscheid te nemen van oude spullen als je echt een grote verandering wilt zien. Je kunt altijd meer opruimen of weggooien dan je denkt.
 4. Kleurijk wonen
  De meest simpele manier om jouw huis een hele andere uitstraling te geven is kleur! Voor 2018 zijn de woontrends vooral natuurlijke en warme kleuren die zorgen voor een geborgen gevoel.
  Naast verf is behang ook een uitstekende optie voor een sneller nieuwe look&feel.
 5. Styling tips
  Zorg dat jij je verdiept in handige (gratis) styling tips zodat je vooraf weet wat de meest gemaakte fouten zijn, en wat voor stappenplan je het beste kunt aanhouden. Dit kan op StijlvolStyling.com in talrijke blogs over wonen. De ‘eerste hulp’ blogs zijn er voor iedereen van alleenstaande tot gezinnen. Onderanderen in de categorie lifestyle & wonen en interieur.
 6. Minpunten aan jouw huis
  Ieder huis heeft minpunten, dat hoekje waar je minder blij mee bent. De lastige indeling van de woonkamer. Een kleine slaapkamer of juist veel te grote ruimte voor de meubels die je hebt. Verdoezel minpunten door jouw aandacht af te leiden. Een lelijke vloer kun je bijvoorbeeld mooier maken met een nieuw (groot) vloerkleed of de kleur hiervan optisch beïnvloeden door juist een nieuwe kleur op de muur.
 7. Heb je weinig budget? Dan is een nieuwe kleur op de muur + jouw huis en/of een styling make-over geven met mooie planten en bloemen echt een aanrader! Het zal je verbazen wat alleen een nieuwe kleur op de muur en wat mooie planten/ bloemen voor jouw ‘welkom thuis‘ gevoel doen.

Laat je inspireren op StijlvolStyling.com of op sbzinterieurdesign.nl en maak van jouw nieuwe jaar een woonfeestje zonder woonwinkel stress.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com