Menu
Algemeen

Interieur inspiratie | Je eigen wellness maken? Dat doe je zo!

Wie houdt er nu niet van een spa dagje? Heerlijk relaxen en eventjes aan niets denken, dat doet ons allemaal wel eens deugd. Maar wat nu als je die wellness ervaring gewoon bij je thuis kan beleven? Ja hoor, dat kan zomaar! Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Creëer de juiste sfeer

Als je die echte spa beleving bij jou thuis wilt nabootsen, is het belangrijk dat je de juiste sfeer creëert. Zacht, gedimd licht en kalmerende kleuren zoals blauw, groen en pasteltinten kunnen wonderen doen. Om het helemaal af te maken, kun je lekkere geurkaarsen in je badkamer zetten, of zelfs wierook en etherische olieën. 

Investeer in comfort

Je kunt een mini wellness al creëeren in je eigen badkamer. Investeer dan in zachte, pluizige badjassen en handdoeken en zorg ervoor dat je hele badkamer ‘comfort’ schreeuwt. Als het wat meer mag zijn, is het bovendien echt vet om je eigen bubbelbad of sauna te installeren in huis. Heerlijk relaxen na een lange werkdag? Reken maar van wel!

Maak gebruik van natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen in je eigen wellness! Zet wat mooie planten neer, het liefst luchtzuiverende zoals varens of aloë vera, om de luchtkwaliteit te verbeteren. Boven een Geberit hangtoilet kan het bijvoorbeeld ook mooi zijn om een hangplantje te hangen. Tot slot kan ook het geluid van stromend water ongelooflijk kalmerend zijn. Je kan daarom overwegen om een kleine fontein of zelfs een tafelmodel waterval in je badkamer te installeren. 

Schakel die technologie even uit

Om even alles te vergeten, is het slim om even die telefoon aan de kant te leggen. Echte ontspanning begint namelijk pas echt wanneer je de buitenwereld uitschakelt. Zet je telefoon op stil, zet de tv uit en laat de wereld even voor wat het is. In plaats daarvan kun je wel rustgevende muziek opzetten om je helemaal te kalmeren. Een tip? Zet eens natuurgeluiden op, je zult zien dat je hier helemaal zen van wordt. 

Verwen je zintuigen

In een echte wellness worden al je zintuigen geprikkeld. Probeer thuis dus hetzelfde effect te creëren en denk aan geuren, warmte, muziek, smaak,… Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een kopje kalmerende kruidenthee, zoals kamille of munt nadat je uit bad of de sauna komt. Gebruik een zachte, exfoliërende scrub en geurende lotions om je huid te verzorgen.

Blog in samenwerking met X2O.be
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog